Παρασκευή 04.12.2020
More

  Ο Δήμος προχωρά έμπρακτα στη στήριξη των επιχειρήσεων

  Με μία δεύτερη δέσμη μέτρων ο Δήμος Ιωαννιτών έρχεται να στηρίξει έμπρακτα τις επιχειρήσεις της περιοχής τόσο για την τρέχουσα όσο και για τη νέα χρονιά

  Είναι ο πρώτος Δήμος της χώρας που προχωρά στη λήψη μέτρων έμπρακτης υποστήριξης των επιχειρηματιών καλύπτοντας το κόστος από ίδιους πόρους.

  Ο προϋπολογισμός του συνολικού πακέτου μέτρων που παρουσιάστηκαν από τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών Φώτη Βάββα αναμένεται να φτάσει στις 700.000 ευρώ.

  Ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ στις δηλώσεις που έκανε υπογράμμισε ότι η πρώτη φάση της πανδημίας που πέρασε σχετικά ανώδυνα για την περιοχή μας άφησε βαθύ αποτύπωμα στην κοινωνική και οικονομική ζωή της πόλης.

  Η φάση στην οποία βρισκόμαστε τώρα είναι ακόμη δυσκολότερη και κανένας δεν μπορεί να προβλέψει ποια θα είναι η εξέλιξη όσο οδεύουμε προς τον χειμώνα.

  «Είμαστε σε δύσκολες μέρες και στα δύσκολα πρέπει να είμαστε όλοι μαζί για να μπορέσουμε να τα ξεπεράσουμε.

  Ο Δήμος έρχεται σήμερα να αποδείξει ότι είναι αρωγός της τοπικής επιχειρηματικότητας, ότι επιθυμεί έμπρακτα να στηρίξει τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στα όρια του και μαζί την τοπική οικονομία.

  Προχωρά σε ένα πακέτο μέτρων καλύπτοντας το κόστος από δικούς του πόρους, ένα πακέτο μέτρων που μπορεί να δώσει μικρή ανάσα σε όλους όσους πλήττονται. Είχαμε δεσμευτεί ότι θα το πράξουμε και οι αποφάσεις οριστικοποιήθηκαν μετά από συναντήσεις και συζητήσεις και θα εφαρμοστούν με την έγκρισή τους από τα συλλογικά όργανα.

  Είμαστε εδώ, ο Δήμος είναι εδώ και παρεμβαίνει ουσιαστικά αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες που έχουν προκληθεί. Αυτές εξάλλου τις βιώνουμε όλοι καθημερινά» τόνισε ο δήμαρχος στις δηλώσεις του.

  Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Φώτης Βάββας υπογράμμισε ότι σκοπός του Δήμου είναι να στηρίξει έμπρακτα και με άμεσο αντίκρισμα τις επιχειρήσεις της περιοχής με μέτρα που αντέχει ο προϋπολογισμός.

  «Σκοπός είναι να συνδράμουμε ώστε οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις να διατηρηθούν ζωντανές, να μην καταρρεύσει ο κορμός της τοπικής οικονομίας και εκτοξευθεί η ανεργία, να μην βιώσουμε μία άνευ προηγουμένου οικονομική και κοινωνική κρίση. Ο Δήμος μας γίνεται ο πρώτος της χώρας που προχωρά σε επιπλέον μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων και της κοινωνίας» υπογράμμισε ο κ. Βάββας.

  Με βάση και τις προτάσεις που είχαν κατατεθεί από άλλες δημοτικές παρατάξεις τα μέτρα που παρουσίασε ο κ. Βάββας αφορούν σε οικονομικές ελαφρύνσεις για το χρονικό διάστημα από την ημερομηνία άρσης των μέτρων της από 14/03/2020 ΠΝΠ (ΦΕΚ 64/Α΄/14-03-2020) και για ολόκληρο το 2020 (έως 31/12/2020):

  1. Οριζόντια μείωση 50% του ενιαίου ανταποδοτικού τέλους καθαριότητας και φωτισμού του πρώτου εδαφίου της παρ. 1 του άρθρου 1 του ν. 25/1975 (Α΄ 74), για όλες τις επιχειρήσεις που πλήττονται σημαντικά σύμφωνα με τη διευρυμένη λίστα ΚΑΔ Απριλίου και οι οποίες διέκοψαν ή ανέστειλαν υποχρεωτικά και ολοσχερώς τη λειτουργία τους κατά την περίοδο εφαρμογής της ανωτέρω ΠΝΠ.

  2. Οριζόντια μείωση 30% του ενιαίου ανταποδοτικού τέλους καθαριότητας και φωτισμού του πρώτου εδαφίου της παρ. 1 του άρθρου 1 του ν. 25/1975 (Α΄ 74), για όλες τις επιχειρήσεις που πλήττονται σημαντικά σύμφωνα με τη διευρυμένη λίστα ΚΑΔ Απριλίου και δεν εντάσσονται στην κατηγορία 1.

  Το μέτρα (1) και (2) ισχύουν για τους επαγγελματικούς λογαριασμούς παροχής ρεύματος, θα εφαρμοστούν με συμψηφισμό των απαιτήσεων ανταποδοτικών τελών έτους 2021 και θα υλοποιηθούν με τη μέθοδο του πλασματικού εμβαδού.

  3. Για τους κατέχοντες άδεια χρήσης κοινόχρηστου χώρου για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων επέρχεται μείωση έως 50% των τελών χρήσης αναλογικά προς την επιβαλλόμενη μείωση του αριθμού των τραπεζοκαθισμάτων, προς εφαρμογή των οριζόμενων στην παρ. 3 του άρθρου 65 του Ν.4688/24-05-2020.

  Επιπλέον, η Δημοτική αρχή θα προτείνει για το έτος 2021 τα ακόλουθα μέτρα:

  1. Οριζόντια μείωση τουλάχιστον κατά 10% του ενιαίου ανταποδοτικού τέλους καθαριότητας και φωτισμού του πρώτου εδαφίου της παρ. 1 του άρθρου 1 του ν. 25/1975 (Α΄ 74), για όλα τα ακίνητα που χρησιμοποιούνται ως κύρια κατοικία στις τοπικές κοινότητες Μαρμάρων, Σταυρακίου και Νεοχωρόπουλου.

  2. Οριζόντια μείωση 40% του ενιαίου ανταποδοτικού τέλους καθαριότητας και φωτισμού του πρώτου εδαφίου της παρ. 1 του άρθρου 1 του ν. 25/1975 (Α΄ 74), για όλες τις ΜΜΕ επιχειρήσεις τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών.

  3. Οριζόντια μείωση 40% των τελών χρήσης κοινόχρηστου χώρου για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στις επιχειρήσεις τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών.

  4. Οριζόντια μείωση 30% των τελών χρήσης κοινόχρηστου χώρου για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στις επιχειρήσεις που κατά το 2021 θα διατηρήσουν ή θα προσλάβουν επιπλέον προσωπικό συγκριτικά με το Μ.Ο. του προσωπικού τους κατά το έτος 2020.

  5. Οριζόντια μείωση 30% των τελών χρήσης κοινόχρηστου χώρου για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στις νεοϊδρυθείσες το 2021 επιχειρήσεις.

   

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  13 νέα κρούσματα στην Ήπειρο- Μόλις 5 στα Ιωάννινα

  Στην ΠE Ιωαννίνων το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν μόλις πέντε κρούσματα

  45 εκ. ευρώ για ενίσχυση των επιχειρήσεων από την Περιφέρεια

  Ανακοίνωση για το πρόγραμμα ενίσχυσης των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων

  Πώς θα γίνει ο εμβολιασμός στην Ελλάδα- 2 εκατ. πολίτες το μήνα

  Τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί για τον εμβολιασμό του πληθυσμού για τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Στέλιος Πέτσας

  Παράταση του lockdown μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου

  Την παράταση του lockdown μέχρι και τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας  

  Στις 7 Δεκεμβρίου ανοίγουν τα καταστήματα με εποχιακά είδη

  Ανακοίνωση από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.