Πέμπτη 17.06.2021
More

  «Όχι στον εργασιακό μεσαίωνα»

  Μαζικές απεργιακές συγκεντρώσεις και στα Γιάννενα

  Με σύνθημα «Όχι στον εργασιακό Μεσαίωνα, κάτω τα χέρια από το 8ωρο» έγιναν την Πέμπτη μαζικές απεργιακές συγκεντρώσεις και στα Γιάννενα.

  Το απεργιακό ραντεβού δόθηκε στην κεντρική πλατεία. Εκεί, από νωρίς το πρωί το ΠΑΜΕ και το Εργατικό Κέντρο είχαν δημιουργήσει μια «ανθρώπινη ζώνη» ενώ είχε στηθεί και εξέδρα στη μέση της πλατείας με αποτέλεσμα οι άλλοι συγκεντρωμένοι από την ΑΔΕΔΥ, τον ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων και άλλα σωματεία να περιοριστούν στην άκρη της πλατείας από την πλευρά του Δικαστικού Μεγάρου.

  Στο δια ταύτα, οι κινητοποιήσεις είχαν πολύ κόσμο που αυξήθηκε κατακόρυφα όταν στην κεντρική πλατεία έφτασαν και οι δυνάμεις άλλων παρατάξεων.

  Στην κεφαλή της πορείας που ανηφόριζε την Αβέρωφ ήταν η Ένωση Καλλιτεχνών Ηπείρου και συμμετείχαν επίσης απεργιακά μπλοκ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, του ΜΛ ΚΚΕ, του ΚΚΕμλ, του ΜεΡΑ25 καθώς και μπλοκ της Ταξικής Ενότητας κ.α.

  Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ ΝΤ Ιωαννίνων Χρίστος Γρίβας αναφέρθηκε «στην μάχη που πρέπει να δοθεί» για την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων. Μια μάχη δύσκολη που όμως δεν πρέπει να καμφθεί και πρέπει να συνεχιστεί.

  Οι αλλαγές που φέρνει το νομοσχέδιο για τα εργασιακά με «αιχμή του δόρατος το 8ωρο» πρέπει να μην περάσουν από την Βουλή, ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Γρίβας.

  Η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων κα. Μερόπη Τζούφη έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα ενίσχυσης των αγώνων ώστε αυτό το νομοσχέδιο να μείνει στα χαρτιά και να μην γίνει νόμος του κράτους ανατρέποντας εργασιακά δικαιώματα ετών κερδισμένα με αγώνες. «Όχι στο νομοσχέδιο που προετοιμάζει για μας η κυβέρνηση Μητσοτάκη-Χατζηδάκη! Θα πάρουμε τις ζωές μας πίσω» ανέφερε μεταξύ άλλων.

  Τέλος, το μέλος της διοίκησης του ΕΚΙ Αλέξανδρος Μπαλακέρας κάλεσε όλους να αγωνιστούν για να διατηρηθούν τα εργασιακά δικαιώματα, το 8ωρο, οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

  Από την πλευρά του Εργατικού Κέντρου κεντρική ομιλία έκανε το μέλος της διοίκησης Κωνσταντίνος Σίμος. Ο κ. Σίμος εξαπέλυσε δριμύτατη κριτική στην κυβέρνηση για τις εργασιακές ανατροπές που εισάγει με το νομοσχέδιο Χατζηδάκη καλώντας όλους να αντιδράσουν μαζικά και να συσπειρωθούν στα εργατικά σωματεία.

  Ακολούθησε μαζική πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

   

   

  ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ