Τετάρτη 22.09.2021
More

  Σε αναμονή των αποφάσεων και δυσπιστία για το άνοιγμα «ακορντεόν»

  Απαισιοδοξία στο χώρο της εστίασης

  Τις αποφάσεις της κυβέρνησης περιμένουν οι επαγγελματίες στην εστίαση, που είναι ένας από τους περισσότερο πληττόμενους κλάδους στην υγειονομική κρίση με τα συνεχιζόμενα lockdown.

  Το θέμα στη δεδομένη χρονική στιγμή με τη χώρα να βρίσκεται στο μέσον του δεύτερου κύματος της πανδημίας, ότι δεν υπάρχουν αφενός οριστικές αποφάσεις, αφού η κατάσταση εξελίσσεται διαρκώς ολοένα και δυσκολότερα και αφετέρου, οι λοιμωξιολόγοι που είναι οι άμεσα αρμόδιοι και υπεύθυνοι δεν έχουν ανοίξει τα χαρτιά τους, για το εάν, το πότε και με ποιους όρους θα μπορέσει να λειτουργήσει ξανά η εστίαση.

  Το ενδεχόμενο πάντως της λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης με τη λογική του «ακορντεόν», δηλαδή της λειτουργίας για 10-15 ημέρες την περίοδο των Χριστουγέννων και του νέου λουκέτου από τις αρχές του χρόνου, αφήνει παγερά αδιάφορους τους επαγγελματίες, όπως εξήγησε ο πρόεδρος του τοπικού Σωματείου Χρ. Τάτσης.

  «Μέχρι στιγμής, το μόνο που έχουμε, είναι κάποιες σκόρπιες δηλώσεις και καμία δέσμευση, αφού ό,τι πει κάποιος σήμερα αναιρείται από την ίδια την πραγματικότητα την επόμενη μέρα. Είναι προφανώς δύσκολο, σχεδόν αδύνατο να λειτουργήσουμε τα καταστήματά μας στη λογική του ακορντεόν, γιατί όπως φάνηκε και στο πρώτο κύμα, χρειάστηκε μία εβδομάδα τουλάχιστον για να προσαρμοστούμε κι εμείς κα να προσαρμοστούν και οι πελάτες. Πώς μπορούμε να προσδοκούμε μία κανονική λειτουργία, όταν ακούμε και προτάσεις για λειτουργία με το 30% της χωρητικότητας στους εσωτερικούς χώρους;», ανέφερε ο κ. Τάτσης.

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ