Κυριακή 23.06.2024
More

  Στη διάθεση των πολιτών το Πάρκο Λακκωμάτων

  Στη διάθεση των πολιτών, μικρών και μεγάλων, είναι πλέον το Πάρκο στα Λακκώματα καθώς ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανάπλασης. Πρόκειται για έναν χώρο στον αστικό ιστό της πόλης που άλλαξε όψη με σειρά παρεμβάσεων που έγιναν και μετατρέπεται σε πόλο έλξης για την περιοχή.

  Σήμερα το πρωί έγινε η διοικητική παραλαβή του πρασίνου το οποίο διαμορφώθηκε από τον ανάδοχο και στο εξής η ευθύνη συντήρησης περνά στην υπηρεσία του Δήμου.

  Στο χώρο βρέθηκε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Δημήτρης Παπαγεωργίου, ο αντιδήμαρχος έργων Γιώργος Αρλέτος, ο Προιστάμενος και στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας, ο Προιστάμενος του Τμήματος Πρασίνου καθώς και ο ανάδοχος με συνεργάτες του.

  Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον ανάδοχο του έργου για το άριστο αποτέλεσμα που παραδίδει όπως και την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου η οποία καταβάλει τεράστια προσπάθεια για να ανταποκριθεί στις αυξημένες απαιτήσεις λόγω του μεγάλου αριθμού έργων που εκτελούνται σε όλη την έκταση του Δήμου.

  Ο προϋπολογισμός του συγκεκριμένου έργου ανήλθε στις 900 χιλιάδες ευρώ με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο και πόρους του Δήμου.

  «Πρόκειται για μία πολύ σημαντική παρέμβαση που έγινε στο κέντρο της πόλης. Ένας χώρος που ήταν απροσπέλαστος γίνεται επισκέψιμος καλύπτοντας ανάγκες της γειτονιάς, ανάγκες μικρών και μεγάλων. Τον χώρο αυτό θα πρέπει να τον σεβαστούν όλοι. Οφείλουμε να διατηρήσουμε το πάρκο σε άριστη κατάσταση και αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο με την συνεργασία και την ευαισθητοποίηση των πολιτών», σημείωσε ο Δήμαρχος.

  Με τις παρεμβάσεις που ολοκληρώθηκαν στο Πάρκο ήδη έχουν αναδειχθεί ιστορικά κτίρια της πόλης.

  Στο πλαίσιο των εργασιών ανάπλασης δημιουργήθηκε θεματικό πάρκο σκύλων, υπαίθριο καθιστικό που χρησιμοποιείται ως χώρος στάσης και ξεκούρασης, μικρό αναψυκτήριο με υπαίθριο χώρο και υπαίθριο αμφιθέατρο για την ενίσχυση των πολιτιστικών δραστηριοτήτων της περιοχής.

  Σημαντική επίσης είναι η αποκατάσταση της σύνδεσης του πάρκου με τον χώρο μπροστά από το κτίριο της Φιλαρμονικής και ουσιαστικά με το πάρκο Κουραμπά.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ