Δευτέρα 08.08.2022
More

  Στηρίζει τα αθλητικά σωματεία

  Την έμπρακτη στήριξη στα αθλητικά σωματεία τα οποία δραστηριοποιούνται στα διοικητικά όρια του δήμου επιχειρεί ο Δήμος Ιωαννιτών με την συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών.

  Την οριστικοποίηση των διαδικασιών ανακοίνωσαν από κοινού οι αντιδήμαρχοι Οικονομικών Φώτης Βάββας και Αθλητισμού Νίκος Τσόλης, καθώς και ο αντιπρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Βασίλης Γιαννάκης.

  Σε πρώτη φάση θα διατεθεί το ποσό των 50.000 ευρώ, ενώ θα εξεταστεί η δυνατότητα για περαιτέρω ενίσχυση της πίστωσης αν παραστεί τέτοια ανάγκη.

  «Ο Δήμος Ιωαννιτών αναγνωρίζει τις ανάγκες όλων των αθλητικών σωματείων και θα συνδράμει οικονομικά τις δραστηριότητές τους. Ο Δήμος διαθέτει πολλές αθλητικές εγκαταστάσεις τις οποίες προσπαθεί να αναβαθμίσει προς όφελος των σωματείων. Με τη σωστή διαχείριση των οικονομικών του δήμου και με την συνεργασία γίνεται εφικτή η επιχορήγηση των αθλητικών συλλόγων βάση της νομιμότητας της λειτουργίας των συλλόγων, της δράσης τους, τα τμήματα που λειτουργούν και τις διακρίσεις που έχουν», ανέφερε ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού Νίκος Τσόλης.

  Επίσης, το Πνευματικό Κέντρο του δήμου με το αθλητικό του τμήμα, έχει την ευθύνη διαχείρισης ενός μεγάλου τμήματος των αθλητικών πραγμάτων, ενώ συνεργάζεται και με το δήμο για την αντιμετώπιση προβλημάτων.

  «Επικροτούμε και χαιρόμαστε για την οικονομική ενίσχυση των σωματείων. Εμείς από την πλευρά μας έχουμε την ευθύνη συντήρησης των γηπέδων, ενώ καλύπτουμε ανάγκες σωματείων για αθλητικές εκδηλώσεις. Η οικονομική ενίσχυση από τον Δήμο είναι μια μικρή ανάσα. Εμείς θα προσπαθούμε για το καλύτερο γιατί ο αθλητισμός δεν έχει τύχει εδώ και χρόνια της αρμόζουσας μέριμνας και φροντίδας», σημείωσε ο κ. Γιαννάκης.

  Από τη μεριά του, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Φώτης Βάββας τόνισε ότι η ενίσχυση των αθλητικών σωματείων θα γίνει μέσα από μία απολύτως διάφανη διαδικασία η οποία οριστικοποιήθηκε μετά από διαβούλευση η οποία θα γνωστοποιηθεί σε όλα τα σωματεία.

  «Υπήρχαν αιτήματα για επιχορήγηση στο διάστημα 2020-21. Ήταν μία περίοδος δύσκολη που στο μεγαλύτερο διάστημα οι δραστηριότητες είχαν αναβληθεί λόγω των μέτρων για την πανδημία. Ήταν συνειδητή απόφαση της Δημοτικής Αρχής με την επιστροφή στην κανονική δραστηριότητα να επιχορηγήσει τα σωματεία. Στον προϋπολογισμό του οικονομικού έτους 2022 έχει εγγραφεί πίστωση 50.000 ευρώ για την επιχορήγηση των αθλητικών σωματείων και υπάρχει βούληση εφόσον το ποσό εξαντληθεί να ενισχυθεί ανάλογα με τα αιτήματα», υπογράμμισε ο κ. Βάββας.

  Τα δικαιολογητικά για την επιχορήγηση

  Στο κομμάτι της επιχορήγησης, όσα αθλητικά σωματεία, με έδρα το Δήμο Ιωαννιτών, που επιθυμούν να λάβουν επιχορήγηση από το δήμο, πρέπει να προσκομίσουν τα εξής δικαιολογητικά:

  1. Αίτηση προς τον Δήμο, στην οποία θα περιγράφεται η αθλητική εκδήλωση που προγραμματίζεται (για το έτος 2022) και για την οποία ζητείται η επιχορήγηση.

  2. Καταστατικό του συλλόγου από το οποίο θα προκύπτει ότι το αθλητικό σωματείο έχει έδρα το Δήμο Ιωαννιτών.

  3. Πρόσφατο πιστοποιητικό μεταβολών του σωματείου από το Πρωτοδικείο Ιωαννίνων.

  4. Αντίγραφο πρακτικού συγκρότησης σε σώμα και κατανομή αξιωμάτων.

  5. Ειδική αθλητική αναγνώριση (εγγραφή στο μητρώο αθλητικών σωματείων της Γ.Γ.Α.) δεν απαιτείται για το 2022, θα ζητηθεί το επόμενο έτος 2023.

  6. Βεβαίωση ενημερότητας και θεώρησης βιβλίων, έτους 2022, από την Περιφέρεια Ηπείρου.

  7. Προϋπολογισμός της συνολικής οικονομικής δραστηριότητας του συλλόγου για το τρέχον έτος 2022.

  8. Απολογισμός του συλλόγου προηγούμενου έτους 2021

  9. Αναλυτικός προϋπολογισμός εξόδων των εκδηλώσεων που πρόκειται να επιχορηγηθούν.

  10. Μετά τη λήψη της απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής για την εξειδίκευση πίστωσης, θα κατατεθεί στο Δήμο αντίγραφο πρακτικού του Δ.Σ. του συλλόγου περί αποδοχής της επιχορήγησης.

  11. Ο σύλλογος θα πρέπει να διαθέτει αθεώρητο τιμολόγιο ή γραμμάτιο είσπραξης για την είσπραξη του ποσού, καθώς και λογαριασμό τραπέζης (IBAN) με τα στοιχεία του συλλόγου.

  Σημειώνεται, τέλος, πως η επιχορήγηση δεν πρέπει αφορά την κάλυψη λειτουργικών εξόδων του σωματείου (ενοίκια, τηλέφωνο κ.λ.π.), αλλά να σχετίζεται με την κάλυψη εξόδων για τη διοργάνωση εκδηλώσεων του συλλόγου και να είναι προγραμματισμένη σε ημερομηνία μεταγενέστερη της απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής.

  ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  OAED

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ