Δευτέρα 20.03.2023
More

  Στο δρόμο η Αστυνομία για την αποτροπή συναθροίσεων και εξόδου

  Επί ποδός βρίσκεται το σύνολο των αστυνομικών δυνάμεων σε ολόκληρη τη χώρα, όπως και στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου, προκειμένου να αποτραπεί το ενδεχόμενο μαζικών και άσκοπων μετακινήσεων από το βράδυ του Μεγ. Σαββάτου μέχρι και το απόγευμα της Δευτέρας.

  Κατά μήκος του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου της χώρας έχουν στηθεί μπλόκα ενώ περιπολίες εκτελούνται όχι μόνο από περιπολικά και δικυκλιστές, αλλά και από συμβατικά αυτοκίνητα της Ασφάλειας. Ένα μεγάλο στοίχημα για την ΕΛ.ΑΣ και την Πολιτική Προστασία είναι να αποτραπεί το ενδεχόμενο συναθροίσεων πολλών ατόμων, ακόμη κι αν πρόκειται για μέλη της ίδιας οικογένειας, που ξεπερνούν ωστόσο σε αριθμό τον ανώτερο επιτρεπόμενο.

  Σε ένα δεύτερο επίπεδο, ένα στοιχείο που ανησυχεί και προβληματίζει την ΕΛ.ΑΣ είναι το ενδεχόμενο κάποιοι συμπολίτες να επιχειρήσουν να μετακινηθούν στην ύπαιθρο, στα χωριά της περιοχής, για να περάσουν εκεί το Πάσχα.

  Μέχρι σήμερα πάντως, η Ήπειρος συνολικά αναδεικνύεται στην περιφέρεια με τις λιγότερες παραβάσεις για άσκοπες μετακινήσεις επί του συνόλου της επικράτειας, ενώ ακόμη λιγότερα είναι τα ποσοστά και οι αριθμοί των παραβάσεων που καταγράφηκαν τις τελευταίες ημέρες μετά την εφαρμογή του μέτρου απαγόρευσης μετακίνησης εκτός της Περιφερειακής Ενότητας.

  Στην Ήπειρο, τη Μεγ. Πέμπτη βεβαιώθηκε μόλις μία τέτοια παράβαση, σε σύνολο 81 σε όλη τη χώρα, Για άσκοπες μετακινήσεις βεβαιώθηκαν την ίδια ημέρα 1.738 παραβάσεις σε όλη την επικράτεια αλλά μόνον οι 20 αφορούσαν στην Ήπειρο.

  Στον κόμβο της Εγνατίας στην Πεδινή, το πρωί της Μεγ. Παρασκευής, σε ένα από τα μπλόκα της Αστυνομίας, τόσο στην είσοδο όσο και στην έξοδο της πόλης, ελέγχθηκαν εκατοντάδες αυτοκίνητα, οι οδηγοί και οι συνεπιβάτες, με τον Αστυνόμο Β’ και εκπρόσωπο Τύπου της ΓΑΔ
  Ηπείρου Ηλία Μήτσιο να αναφέρεται στην εντατικοποίηση των μέτρων, και να απευθύνει εκ νέου συστάσεις και έκκληση στους συμπολίτες να τηρούν τα μέτρα που εφαρμόζονται για τις μετακινήσεις.

  «Ίσως σε πολλούς γινόμαστε κουραστικοί τους εντατικούς και επαναλαμβανόμενους ελέγχους, αλλά αυτοί είναι απαραίτητοι για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας κι έτσι θα συνεχίσουμε και τις επόμενες ημέρες. Η Ήπειρος βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις στις παραβάσεις και αυτό οφείλεται στην υπεύθυνη στάση των πολιτών, αλλά έχουν συντελέσει και τα μέτρα και οι δράσεις της Αστυνομίας», ανέφερε ο κ. Μήτσιος.

   

   

   

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ