Παρασκευή 07.08.2020
More

  Τ. Καλογιάννη: «Ανεπάρκεια και προχειρότητα της δημ. Αρχής για τον θρησκευτικό τουρισμό»

  Το θέμα της ανάδειξης χαρακτηριστικών θρησκευτικών κτισμάτων στην πόλη, στα πλαίσια του θρησκευτικού τουρισμού, συζητήθηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής.

  Σχετικά με το ζήτημα, η παράταξη της Τ. Καλογιάννη «ΙΩΑΝΝΙΝΑ_2023» δήλωσε τα εξής:

  «Με ενδιαφέρον αντιμετωπίσαμε τον τίτλο του θέματος της Οικονομικής Επιτροπής, που αφορά στην ανάδειξη των χαρακτηριστικών θρησκευτικών κτισμάτων στην πόλη μας, τα οποία προσδίδουν στην πολυπολιτισμική φυσιογνωμία του Δήμου μας και ενδυναμώνουν το θρησκευτικό τουριστικό προϊόν του τόπου μας.

  Διαβάζοντας, όμως, την σχετική εισήγηση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δήμου, προσγειωθήκαμε στην πραγματικότητα που μας έχει συνηθίσει η Δημοτική Αρχή.

  Σε αυτή της ανεπάρκειας, της ανικανότητας, της προχειρότητας και των αδιαφανών διαδικασιών.

  Στην εισήγησή τους, δεν γίνεται καμία αναφορά στην πρόσκληση ή στο χρηματοδοτικό μέσο στο οποίο θα υποβληθεί η πρόταση, ώστε να χρηματοδοτηθούν οι απαιτούμενες μελέτες.

  Για μια ακόμη φορά, με την αυθαίρετη υπόθεση ότι το υπάρχον προσωπικό στις υπηρεσίες του Δήμου δεν επαρκεί, εκχωρούν την υλοποίηση, των μελετών εν προκειμένω, σε άλλον φορέα, την ΕΕΤΑΑ, για την οποία δεν είναι γνωστό εάν έχει ή όχι εμπειρία ή αναφορά σε μελέτες για θρησκευτικό τουρισμό.

  Δεν υπάρχει η σύμφωνη γνώμη της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής & Ανάπτυξης του Δήμου μας, η οποία για τη Δημοτική Αρχή αποτελεί διακοσμητικό στοιχείο, καθώς και την έχει παρακάμψει και άλλες φορές.

  Αναφέρονται στην προφορική δέσμευση, για ένταξη της πρότασης, που απέσπασαν από τον υπουργό Τουρισμού. Οι προθέσεις του υπουργού είναι θετικές και τον ευχαριστούμε δημοσίως για αυτό. Αλλά, εάν ο φάκελος που θα υποβληθεί δεν πληρεί τις προδιαγραφές της άγνωστης πρόσκλησης, τι μπορεί να κάνει ο υπουργός;

  Ακόμη, οι παρεμβάσεις που προτείνουν αφορούν: τη λαϊκή αγορά της Αγίας Μαρίνας, το parking πίσω από τη λαϊκή αγορά Αγίας Μαρίνας, το παλιό δημαρχείο (νυν Ωδείο), τις οδούς Κύργιου και Αγίας Μαρίνας. Αλήθεια, ποιά η σχέση αυτών με τον Θρησκευτικό Τουρισμό;

  Η παράταξή μας «ΙΩΑΝΝΙΝΑ_2023» καταψήφισε το θέμα, καθώς το μόνο που εξυπηρετεί είναι η  «εντυπωσιοθηρία» της Δημοτικής Αρχής.

  Εάν η δημοτική αρχή είχε έστω και το παραμικρό ενδιαφέρον για τον Δήμο και για το συγκεκριμένο έργο, έπρεπε πρώτα να ανατρέξει και να στηριχθεί στις μελέτες, που η δημοτική αρχή του Νίκου Γκόντα και της παράταξης “Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία” παρέλαβε και εξαγόρασε, μετά από Πανελλήνιο Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό. Ο διαγωνισμός είχε τίτλο: “Ενοποίηση και ανάπλαση των κοινόχρηστων χώρων του κέντρου της πόλης των Ιωαννίνων» διεξήχθη, την περίοδο 2004-2005 και οι καλύτερες μελέτες είναι περιουσία του Δήμου μας. Σε αυτές είχαν συμπεριληφθεί και τοποθεσίες που αναφέρονται στην εισήγηση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δήμου.»

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  Αλ. Καχριμάνης: Να αρχίσει ξανά η ενημέρωση από την Πολιτική Προστασία για τα τοπικά κρούσματα

  «Ως Περιφέρεια Ηπείρου και ως Πολιτική Προστασία δεν έχουμε την ενημέρωση που θα έπρεπε για τα κρούσματα κορωνοϊού που εντοπίζονται», ανέφερε σε σημερινές δηλώσεις ο Περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης, με αφορμή τα τρία τελευταία που ανακοινώθηκαν χθες το απόγευμα από τον Ε.Ο.Δ.Υ..

  Ταυτοποίηθηκαν τα άγνωστα κρούσματα των Ιωαννίνων

  Σε άτομα νεαρής ηλικίας ανήκουν τα δύο θετικά κρούσματα που ανακοινώθηκαν στα Γιάννενα από τον ΕΟΔΥ. 

  Αύξηση της ανακύκλωσης, ελάχιστη ταφή απορριμμάτων

  Το νέο Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων για τη δεκαετία 2020-2030, που φιλοδοξεί να επιτύχει την προσέγγιση της Ελλάδας με την Ευρώπη τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση έως τις 21 Αυγούστου.

  Τα πρωτοσέλιδα των γιαννιώτικων εφημερίδων

  Διαβάστε στα πρωτοσέλιδα των γιαννιώτικων εφημερίδων του σήμερα Παρασκευή 7 Αυγούστου

  Τριετής φυλάκιση σε 53χρονο που προσέβαλε ανήλικες αθλήτριες από τα Γιάννενα

  Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης επέβαλλε στον άνδρα την ποινή της τριετούς φυλάκισης με τριετή αναστολή

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.