Τρίτη 04.08.2020
More

  Τ. ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ – Πώς θα ενισχυθούν οι καλλιτέχνες της πόλης

  Καλλιτέχνες της πόλης, συναντήθηκαν χτες μετά από πρωτοβουλία τους, με την Τατιάνα Καλογιάννη και στελέχη της παράταξης Ιωάννινα_2023 παρουσιάζοντας τις θέσεις τους για το καλλιτεχνικό γίγνεσθαι της πόλης και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

  Την Τατιάνα Καλογιάννη συνόδευαν η Μαρία Μαρινίδου – Βενέτη και ο Νίκος Σφαιρόπουλος, εκπρόσωποι της παράταξης στο ΔΗ.ΠΕ. ΘΕ.Ιωννίνων και ο Κωστής Παραφωτίκας.
  Οι θέσεις της παράταξης Ιωάννινα_2023, όπως τις παρουσίασε η Τατιάνα Καλογιάννη, είναι:
  – H παραγωγή καλλιτεχνικού έργου, που προάγει την πνευματική, συναισθηματική και ψυχολογική καλλιέργεια των δημοτών είναι κρίσιμος και καίριος πυλώνας στη διαχείριση των δημόσιων θεμάτων. Αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για την κτήση υπόβαθρου κοινών στοιχείων κοινωνικής συνοχής και αξιών.

  – Πρέπει, αναμφισβήτητα, να επιδοτείται από τον προϋπολογισμό του δήμου.
  – Πρέπει, επίσης, να διεκδικεί και να επιτυγχάνει χρηματοδότηση στο πλαίσιο της κοινωνικής εταιρικής ευθύνης και από φορείς που διαθέτουν χρηματοοικονομική ταμειακή άνεση.
  – O ρόλος των θεσμικών οργάνων του Δήμου στο πλαίσιο και στο κεφάλαιο αυτό, είναι να καθορίζουν, θεματικά, τομεακά, χρονικά, οικονομικά, αλλά κυρίως στοχευμένα, τους όρους της επιδότησης.

  – Η παράταξή μας, με την εποπτεία και τις κατευθύνσεις του Φώντα Μπίτσικα, συγκρότησε και παρουσίασε στους συνδημότες τον Μάρτιο του 2019, ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα καλλιτεχνικής κινητοποίησης του Δήμου.
  Ο σχεδιασμός και η εφαρμογή του προγράμματος αυτού, βασίζεται:
  * Στον προσδιορισμό της ετήσιας προϋπολογιζόμενης δαπάνης.
  * Στην προκήρυξη, στο σωστό χρόνο και υπό ανταγωνιστικούς όρους, εκδήλωσης ενδιαφέροντος για υποβολή προτάσεων χρηματοδότησης καλλιτεχνικών δράσεων, δραστηριοτήτων και πρωτοβουλιών.

  * Στην εξέταση των προτάσεων από αδιάβλητα κριτήρια και από πρόσωπα κοινά αποδεκτά, όσον αφορά την αποδεδειγμένη εμπειρία και γνώση επί του αντικειμένου και την οξύτητα πνεύματος.
  * Στον –ex post- απολογισμό κάθε δράσης, σε σύγκριση με τους όρους που προδιαγράφηκαν».

  «Σήμερα, η πολιτική που ακολουθείται είναι εντελώς διαφορετική των προαναφερομένων», τονίζει η παράταξη:
  «Ο Δήμος έχει ανάγκη της παραγωγής καλλιτεχνικού έργου, από πολλούς και ικανούς καλλιτέχνες. Οι καλλιτέχνες έχουν ανάγκη της ανάδειξης του ρόλου τους και της στήριξής τους, ώστε να εξυπηρετείται η προαγωγή της καλλιέργειας του πολίτη. Η σημερινή συνάντηση, δεν ήταν αρκετή, για την αξία του θέματος. Η ευθύνη μεγάλη και οι πρωτοβουλίες αναγκαίες.

  Από τη σημερινή συζήτηση, προέκυψε ότι οι προτάσεις της παράταξης Ιωάννινα_2023, είναι ορθολογικές, κομβικές και αποδεκτές από τα όλα τα μέρη για την επόμενη μέρα, και η συνέχιση της επικοινωνίας, σε τακτική βάση και θεματικά οριοθετημένη, είναι αναγκαία», τονίζεται.

  Η Τατιάνα Καλογιάννη ευχαρίστησε θερμά για τη συζήτηση και συμβολικά, πρόσφερε στους συνομιλητές ένα αντίγραφο μιας, κατά τη γνώμη της, ιστορικής θεατρικής παραγωγής, τον «Φιλάργυρο» του Μολιέρου, όπως προβλήθηκε σε πρώτη προβολή τον Νοέμβριο του 1980, 40χρόνια πριν, στο πλαίσιο της σειράς εκπομπών Θέατρο της Δευτέρας, στην οποία συμμετείχαν, οι προερχόμενοι από τον τόπο μας Χάρης Αναστασίου, Μιχάλης Μπίζιος, Γιώργος Νάκος, και Γιώργος Τζέρμπος.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  Θετική στον κορωνοϊό 52χρονη γυναίκα

  Μια 52χρονη γυναίκα που ζει στην Αλβανία εντοπίστηκε θετική στον κορωνοϊό.

  Κακαβιά: Περιορισμός διελεύσεων και καραντίνα από τις 16 Αυγούστου

  Νέα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

  “Επέστρεψε” κλεμμένη εικόνα από την Ι. Μονή της Κοίμησης της Θεοτόκου Βισοκού στον Καλουτά

  Εικόνα, 19ου αιώνα, με παράσταση τη Βάπτιση του Χριστού που είχε κλαπεί από το δωδεκάορτο του τέμπλου της Ιεράς Μονής της Κοίμησης της Θεοτόκου Βισοκού στον Καλουτά, του Κεντρικού Ζαγορίου Ιωαννίνων, επεστράφη στις 31 Ιουλίου.

  Ανασχηματισμός με 5 αλλαγές στην κυβέρνηση

  Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ανακοινώνει τον ανασχηματισμό με τα νέα πρόσωπα, αλλά και όσους αναβαθμίζονται στο κυβερνητικό σχήμα

  Τα πρωτοσέλιδα των γιαννιώτικων εφημερίδων

  Διαβάστε στα πρωτοσέλιδα των γιαννιώτικων εφημερίδων του σήμερα Τρίτη 4 Αυγούστου

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.