Δευτέρα 21.09.2020
More

  Τα προβλήματα της λειψυδρίας και οι πιθανές λύσεις

  Ο τρόπος που αντιμετωπίζονται οι βλάβες και η πρόβλεψη για τις παρεμβάσεις από τη ΔΕΥΑΙ αποτέλεσαν το πεδίο αντιπαράθεσης στο δημοτικό συμβούλιο

  Η επισήμανση του κ. Μπέγκα στη διάρκεια της δικής του τοποθέτησης στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας για τα σοβαρά προβλήματα υδροδότησης στο λεκανοπέδιο τους θερινούς μήνες, τα οποία συνεχίζονται με ένταση σε πολλές Τοπικές Κοινότητες του δήμου Ιωαννιτών, προκάλεσε την απάντηση του προέδρου της ΔΕΥΑΙ κ. Μπαρτζώκα.

  Ο κ. Μπέγκας κατηγόρησε τη δημοτική αρχή και τη ΔΕΥΑΙ για τα προβλήματα λειψυδρίας που έχουν παρουσιαστεί όσο και για τον τρόπο με τον οποίο η διοίκηση της επιχείρησης έχει επιλέξει να αντιμετωπίζει τις βλάβες που προκύπτουν στο δίκτυο ύδρευσης.

  «Οι γεωτρήσεις που συντηρήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια για να λειτουργούν ως εφεδρικές έχουν εγκαταλειφτεί με δική σας ευθύνης, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να βοηθήσουν το σύστημα υδροδότησης όταν αυτό παρουσιάζει πρόσθετες ανάγκες», είπε για το θέμα της λειψυδρίας ο κ. Μπέγκας.

  «Επιλέξατε να φορτώσετε την ευθύνη αποκατάστασης των βλαβών στους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων, λέγοντας τους να κάνουν χρήση της πάγιας προκαταβολής που λαμβάνουν», είπε για το θέμα των βλαβών καλώντας τη ΔΕΥΑΙ να αναλάβει την ευθύνη και τον συντονισμό, όπως θα έπρεπε να έχει κάνει από την πρώτη στιγμή.

  Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΙ ανέφερε ότι δρομολογείται μία σειρά παρεμβάσεων για την οριστική επίλυση προβλημάτων σε χωριά του δήμου που αντιμετωπίζουν προβλήματα υδροδότησης.

  «Με τον μηχανολογικό εξοπλισμό και το προσωπικό που υπάρχει δεν μπορούν να καλυφθούν οι ανάγκες που προκύπτουν από βλάβες σε όλη την έκταση του δήμου», τόνισε ο κ. Μπαρτζώκας.

  Η διαδικασία για τις βλάβες

  Η διοίκηση της επιχείρησης σε συνεργασία με τον αντιδήμαρχο Οικονομικών επέλεξε για δέκα απομακρυσμένα χωριά να αντιμετωπίζονται οι βλάβες από τους προέδρους μέσω της πάγιας προκαταβολής.

  Τόσο ο κ. Μπαρτζώκας όσο και ο κ. Βάββας, απαντώντας στον επικεφαλής της «Ενότητας Πολιτών» τόνισαν ότι η διαδικασία αυτή είναι απολύτως νόμιμη καθώς προβλέπεται η κάλυψη των δαπανών για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών στο δίκτυο ύδρευσης.

  Ο αντιπρόεδρος της επιχείρησης Στέφανος Μάντζιος συμπλήρωσε πως από το 2015 μέχρι και το 2019 η ΔΕΥΑΙ κάλυψε πλήθος μικροβλαβών σε Κοινότητες οι οποίες θα πρέπει να ελεγχθούν.

  Ενημέρωση για τις «υποκλοπές»

  Με αφορμή ερώτημα που έγινε από τον δημοτικό σύμβουλο Χρήστο Πατσούρα ο κ. Μπαρτζώκας ενημέρωσε το Σώμα για τις καταγραφές των τηλεφωνικών συνομιλιών που αποκαλύφθηκε πρόσφατα.

  Το γεγονός εντοπίστηκε στις αρχές Αυγούστου και ήδη έχει κατατεθεί μήνυση κατά παντός υπευθύνου.

  Σε κεντρική μονάδα υπολογιστή διαπιστώθηκε ότι καταγραφόταν όλες οι κλήσεις, εισερχόμενες, εξερχόμενες και εσωτερικές χωρίς κανένας από την διοίκηση ή την διεύθυνση να το γνωρίζει.

  Παράλληλα διαπιστώθηκε ότι υπήρχε δυνατότητα απομακρυσμένης πρόσβασης.

  «Αυτό που οφείλαμε ήταν να καταγγείλουμε το γεγονός στην Αστυνομία. Όταν έρθει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και για ότι προκύψει από την έρευνά της θα ενημερωθεί το δημοτικό συμβούλιο», κατέληξε ο κ. Μπαρτζώκας.

  Η έναρξη των σχολείων

  Στην εκτός ημερήσιας διάταξης συζήτηση, ο κ. Ελισάφ εξήρε την υποδειγματική συμπεριφορά της εκπαιδευτικής και της μαθητικής κοινότητας, με την έναρξη της σχολικής χρονιάς και εξέφρασε την βεβαιότητα ότι «οι σειρήνες του ανορθολογισμού δεν θα βρουν χώρο στην πόλη μας».

  Όπως είπε, οι ανάγκες καθαριότητας στα σχολεία καλύφθηκαν καθώς πέρα από τις καθαρίστριες που προσελήφθησαν στο πλαίσιο των εγκεκριμένων θέσεων από το υπουργείο Εσωτερικών, διατέθηκαν καθαρίστριες από την Κοινωφελή εργασία και προσελήφθησαν άλλες 12 με τετράμηνες συμβάσεις.

  Σχετικά με το 28ο Νηπιαγωγείο ο δήμαρχος σημείωσε ότι το πρόβλημα δημιουργήθηκε καθώς ο αριθμός των μαθητών που εγγράφηκε, ξεπερνούσε τις δυνατότητες του σχολικού συγκροτήματος.

  Το Δημοτικό Συμβούλιο πήρε τον Ιούλιο την απόφαση για την αγορά και την τοποθέτηση μιας προκατασκευασμένης αίθουσας. Οι διαδικασίες κινήθηκαν με ταχείς ρυθμούς και μέσα στις επόμενες μέρες η αίθουσα θα έχει τοποθετηθεί στο συγκρότημα.

  Αναφερόμενος στην πανδημία τόνισε την ανάγκη τήρησης των μέτρων καθώς τις τελευταίες βδομάδες παρατηρείται αύξηση των κρουσμάτων και στην περιοχή μας.

  Ειδική αναφορά έκανε στη δομή της Αγίας Ελένης τονίζοντας ότι θα πρέπει με κάθε τρόπο να αποφευχθεί υγειονομική έκρηξη σε χώρους όπου συγκεντρώνεται μεγάλος αριθμός πληθυσμού.

  Ο δήμαρχος έκανε γνωστό ότι ξεκίνησε η ψηφιακή διακίνηση εγγράφων στο δήμο στο πλαίσιο του προγράμματος «Ίριδα» με τις υπηρεσίες να προσαρμόζονται αποτελεσματικά.

  Τέλος, έκανε γνωστό ότι μετά από εκτενείς συζητήσεις του αντιδημάρχου Φώτη Βάββα οριστικοποιείται το δεύτερο πακέτο μέτρων στήριξης των επιχειρηματιών και των επαγγελματιών της πόλης το οποίο θα κατατεθεί προς έγκριση στο δημοτικό συμβούλιο του Οκτωβρίου.

  Η παρέμβαση της Λαϊκής Συσπείρωσης για τους Λιγκιάδες

  Ενδιαφέρουσα ήταν τέλος η παρέμβαση της Όλυς Τσουμάνη που επέκρινε προσωπικά τον δήμαρχο Μ. Ελισάφ για την πρωτοβουλία που ανέλαβε ώστε από πόρους του «Ελληνογερμανικού Ταμείου για το Μέλλον», να μετατραπεί σε «Εκπαιδευτικό Κέντρο Μνήμης» το παλιό Δημοτικό σχολείο στους Λιγκιάδες.

  «Η Γερμανία στοχεύει να δείξει ότι επουλώνει τα ναζιστικά εγκλήματα με χρηματοδότηση έργων από αυτό το Ταμείο και αυτό είναι ένας επιπλέον παράγοντας ώστε να σταματήσουν οι κυβερνήσεις της Ελλάδας να διεκδικούν. Καταδικάζουμε τέτοιες ενέργειες όπως του δημάρχου Ιωαννίνων, ιδιαίτερα δε όταν πρόκειται για μαρτυρικά χωριά, όπως οι Λιγκιάδες, στο οποίο η Γερμανία οφείλει αποζημίωση για το φρικιαστικό της έγκλημα. Ο συμβολισμός της μετατροπής του σχολείου των Λιγκιάδων σε «Εκπαιδευτικό Κέντρο Μνήμης» με λεφτά της Γερμανίας, θα μετατρέψει το σχολείο σε ένα κέντρο κομμένο και ραμμένο στις συγγνώμες των Γερμανών, μέσω και του γραψίματος της κοινής ιστορίας», ανέφερε η κα Τσουμάνη.

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  Συνελήφθη ο δράστης που πυροβόλησε τον αδερφό του- Κατέληξε ο 40χρονος συγχωριανός

  Συνελήφθη πριν από λίγο στη γέφυρα του Σκεπαστού, σε απόσταση 25 χιλιομέτρων από τη Μυρσίνη Πρέβεζας, ο δράστης που πυροβόλησε τον αδερφό του και άλλον έναν συγχωριανό το Σάββατο

  Επιδημία…καταλήψεων στα σχολεία- 18 στην Ήπειρο

  «Μέχρι στιγμής φαίνεται να μην μας αγγίζει, ευτυχώς, η πανδημία του κορωνοϊού, αλλά αυτή των καταλήψεων», ανέφερε ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης

  Τα μέτρα στήριξης στους πληγέντες από την κακοκαιρία «Ιανός»

  Παρεμβάσεις της Κυβέρνησης για τις πληγείσες από τον κυκλώνα περιοχές

  Ο Δήμος Ιωαννιτών στην εποχή της ΙΡΙΔΑΣ

  Σε πλήρη εφαρμογή και λειτουργία βρίσκεται από την Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου το Πληροφοριακό Σύστημα Ηλεκτρονικής Διακίνησης Εγγράφων «ΙΡΙΔΑ»

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.