Τρίτη 04.08.2020
More

  Θ. Μπέγκας: «Γιατί το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΙ «συνεδριάζει» δια περιφοράς εδώ και τρεις μήνες;»

  Με επιστολή που υπογράφεται από τα μέλη της παράταξης «Ενότητα Πολιτών» προς τοτο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΙ, τον πρόεδρό της, Άρη Μπαρτζώκα, και κοινοποίηση στο Δήμαρχο, τον Γενικό Διευθυντή και τα μέλη του Δ.Σ. της Επιχείρησης, εκφράζεται η έντονη διαμαρτυρία και καταγγελία για την συνεχιζόμενη τακτική από μεριάς της Διοίκησης να συγκαλεί το Δ.Σ. σε συνεδριάσεις δια περιφοράς.

  Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η παράταξη:

  «Είχε προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία του μέλους του Δ.Σ., Θωμά Γιωτίτσα, με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΙ, στην οποία αιτήθηκε η συνεδρίαση να γίνει με τηλεδιάσκεψη ή ακόμα και δια ζώσης.

  Η απάντηση του πρόεδρου ήταν αρνητική με την αιτιολογία ότι: «αφενός μερικοί συνάδελφοι δεν έχουν τη δυνατότητα να λάβουν μέρος σε τηλεδιάσκεψη και αφετέρου διότι δεν υπήρχε διαθέσιμη αίθουσα».

  Εδώ και τρεις μήνες η μεγαλύτερη επιχείρηση του Δήμου αδυνατεί να συγκαλέσει το Διοικητικό της Συμβούλιο με τηλεδιάσκεψη.

  Σήμερα γνωρίζουμε ότι άλλο Νομικό Πρόσωπο του Δήμου, η Επιτροπή Παιδείας, κάλεσε τα μέλη της σε συνεδρίαση στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

  Το ίδιο θα μπορούσε να γίνει και με το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΙ, αφού η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου μπορεί να καλύψει τις απαραίτητες προδιαγραφές για την πραγματοποίηση μιας δια ζώσης συνεδρίασης.

  Στην επιστολή καταγγέλλεται επίσης το γεγονός ότι εξαιτίας αυτής της σκόπιμης επιλογής εκ μέρους της Διοίκησης, είναι αδύνατον να συζητηθούν μείζονα ζητήματα της Επιχείρησης, τα οποία λιμνάζουν εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα.

  Παράλληλα, γίνεται αναφορά στα πιο σημαντικά ζητήματα που χρήζουν απαντήσεων.

  Για τους λόγους αυτούς κι ως ένδειξη διαμαρτυρίας ενημερώσαμε ότι τα μέλη μας θα απέχουν από τη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ.

  Από τη μεριά μας επιλέγουμε για μια ακόμη φορά το δρόμο του διαλόγου με τη Διοίκηση της ΔΕΥΑΙ και την καλούμε να ανταποκριθεί άμεσα στο αίτημά μας, διότι η επίλυση των προβλημάτων που έχουν άμεσο αντίκτυπο στην ποιότητα ζωής των πολιτών δεν μπορεί να περιμένει».

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  Θετική στον κορωνοϊό 52χρονη γυναίκα

  Μια 52χρονη γυναίκα που ζει στην Αλβανία εντοπίστηκε θετική στον κορωνοϊό.

  Κακαβιά: Περιορισμός διελεύσεων και καραντίνα από τις 16 Αυγούστου

  Νέα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

  “Επέστρεψε” κλεμμένη εικόνα από την Ι. Μονή της Κοίμησης της Θεοτόκου Βισοκού στον Καλουτά

  Εικόνα, 19ου αιώνα, με παράσταση τη Βάπτιση του Χριστού που είχε κλαπεί από το δωδεκάορτο του τέμπλου της Ιεράς Μονής της Κοίμησης της Θεοτόκου Βισοκού στον Καλουτά, του Κεντρικού Ζαγορίου Ιωαννίνων, επεστράφη στις 31 Ιουλίου.

  Ανασχηματισμός με 5 αλλαγές στην κυβέρνηση

  Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ανακοινώνει τον ανασχηματισμό με τα νέα πρόσωπα, αλλά και όσους αναβαθμίζονται στο κυβερνητικό σχήμα

  Τα πρωτοσέλιδα των γιαννιώτικων εφημερίδων

  Διαβάστε στα πρωτοσέλιδα των γιαννιώτικων εφημερίδων του σήμερα Τρίτη 4 Αυγούστου

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.