Τετάρτη 07.12.2022
More

  Το εργοτάξιο πρέπει να φύγει από τον χώρο που βρίσκεται σήμερα

  Η παράταξη Ιωάννινα_2023 για την παράταση υποβολής προσφορών για τη μετεγκατάσταση του εργοταξίου του Δήμου 

  Όπως αναφέρει:

  «Τον Ιούνιο του 2020 η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου αποφάσισε να μη λυθεί η σύμβαση με τον μελετητή του έργου της μετεγκατάστασης του εργοταξίου, και έδωσε παράλληλα παράταση μέχρι τα τέλη του 2020, με τον όρο ότι εάν δεν ολοκληρωθούν οι μελέτες από τον ανάδοχο, αυτές θα εκπονηθούν από τις Τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου.

  Τον Δεκέμβριο του 2020 τελικά διαλύθηκε η σύμβαση που αφορούσε τις μελέτες.

  Τον Ιούνιο του 2021 ο Δήμαρχος ανέθεσε σε σύμβουλο την ωρίμανση του φακέλου, ώστε να δημοπρατηθεί το έργο με το σύστημα μελέτη – κατασκευή.

  Τον Μάιο τρέχοντος έτους εγκρίθηκαν οι μελέτες και τα τεύχη δημοπράτησης του έργου και στις 5 Ιουνίου αναρτήθηκε η σχετική διακήρυξη.

  Στις 23.08, στην Οικονομική Επιτροπή συζητήθηκε η πρόταση της δημοτικής αρχής να παραταθεί η λήξη υποβολής προσφορών από τους υποψήφιους αναδόχους του έργου.

  Η παράταξή μας καταψήφισε το θέμα, γιατί:

  • το έργο έχει μελέτες σε προχωρημένο στάδιο,
  • το έργο είναι απολύτως αναγκαίο να τεθεί σε τροχιά υλοποίησης το συντομότερο δυνατόν
  • το εργοτάξιο πρέπει να φύγει από τον χώρο που βρίσκεται σήμερα (δίπλα από τη Λίμνη), ώστε να σταματήσει μία ώρα νωρίτερα να καταβάλλεται ενοίκιο προς την ΕΤΑΔ, αλλά και
   για να συνδυαστεί με την κατασκευή του πράσινου σημείου που είχε ημερομηνία κατάθεσης προσφορών 23.03.22

  Η «εφευρετική» δημοτική αρχή, μετά την εξάντληση της διαδικασίας ανάθεσης για κάθε αντικείμενο, άνοιξε νέο κεφάλαιο στην κατασκευή των έργων αυτήν τη φορά, χειριζόμενη το σύστημα μελέτη-κατασκευή που αυτομάτως καταλήγει σε έναν απλό μειοδοτικό διαγωνισμό, για «ολίγους» και ελαχίστους.

  Αλλά επειδή «ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον», όταν θα υποβληθούν οι οικονομικές προσφορές θα διαφανεί ποιος και πώς ωφελείται από τη διαδικασία αυτή. Αμφιβάλλουμε πολύ αν θα είναι ο Δήμος μας».

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ