Κυριακή 25.10.2020
More

  80 εκατ. ευρώ για τη στήριξη 4.000 ερευνητών

  Η Επιτροπή επέλεξε 74 νέες κοινοπραξίες για τη στήριξη της διεθνούς και διατομεακής συνεργασίας στο πλαίσιο της πρόσκλησης υποβολής προτάσεων 2020 της Ανταλλαγής Προσωπικού στον τομέα της Έρευνας και Καινοτομίας (RISE) , η οποία η οποία εντάσσεται στις δράσεις Marie Skłodowska-Curie (MSCA).

  Οι συμμετέχοντες ερευνητές και φορείς καινοτομίας θα συνεργαστούν διεπιστημονικά και διατομεακά για την αντιμετώπιση παγκόσμιων προκλήσεων, όπως η κλιματική αλλαγή, η πανδημία της COVID-19 και η ψηφιοποίηση.
  Για παράδειγμα, με το έργο «eUMaP» αναπτύσσεται μια πλατφόρμα μέσω τις οποίας οι τοπικές και δημόσιες αρχές θα μπορούν να σχεδιάσουν και να διαχειριστούν καλύτερα την προσφορά και τη ζήτηση για υπηρεσίες κοινής ωφελείας κτιρίων (ενέργεια, νερό, απόβλητα, τηλεπικοινωνίες κ.λπ.) σε περιόδους κρίσης, καραντίνας ή περιορισμού της κυκλοφορίας.

  Η Επίτροπος Καινοτομίας, Έρευνας, Πολιτισμού, Εκπαίδευσης και Νεολαίας, Μαρίγια Γκαμπριέλ, δήλωσε σχετικά: «Οι ανταλλαγές έρευνας και καινοτομίας, όπως οι πραγματοποιούμενες στο πλαίσιο του προγράμματος RISE των δράσεων Marie Skłodowska-Curie, δίνουν στους ερευνητές τη δυνατότητα να συνεργαστούν με συναδέλφους τους από όλο τον κόσμο. Ενισχύοντας τη δημιουργικότητα και την επιχειρηματικότητά τους, τους βοηθούμε να μετατρέψουν την έρευνα αιχμής σε καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες, τα οποία χρειαζόμαστε περισσότερο από ποτέ.

  Εύχομαι στις 74 κοινοπραξίες που επιλέξαμε σήμερα καλή επιτυχία». Η δράση RISE προωθεί τη διεθνή συνεργασία μέσω της ανταλλαγής γνώσεων και ιδεών μεταξύ της έρευνας και της αγοράς, εντός και εκτός Ευρώπης. Περίπου 823 οργανισμοί (συμπεριλαμβανομένων 117 μικρομεσαίων επιχειρήσεων) από 137 χώρες θα ανταλλάξουν περίπου 4 000 εργαζομένους τους που θα συμμετάσχουν σε δραστηριότητες έρευνας και καινοτομίας σε όλους τους επιστημονικούς κλάδους. Στις ανταλλαγές αυτές συμμετέχουν διδακτορικοί ερευνητές, υπότροφοι μεταδιδακτορικού επιπέδου καθώς και τεχνικό, διευθυντικό και διοικητικό προσωπικό.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  30 νέα κρούσματα στα Γιάννενα- 39 στην Ήπειρο

  Συνολικά 39 τα νέα κρούσματα στην Ήπειρο. 

  Νέο ρεκόρ κρουσμάτων- 935 το τελευταίο 24ωρο

  Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε νέο ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα μας με 935 νέες μολύνσεις το Σάββατο.

  «Επιστρέφει» το πετρέλαιο λόγω χαμηλής τιμής

  Χαρακτηριστικό της νέας χειμερινής περιόδου

  Πρόβλημα με διάταξη για την εμπορία καυσόξυλων

  Πρωτοβουλία για να λυθεί το ζήτημα με μία νομοθετική ρύθμιση ανέλαβε η περιφέρεια Ηπείρου

  Αναζητούνται λύσεις για να μειωθεί η πίεση

  Στα «κόκκινα» το ΠΓΝΙ νοσηλεύοντας δεκάδες ασθενείς με covid-19

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.