Πέμπτη 30.05.2024
More

  Αέρας νίκης για τον Μπάιντεν-«Φρένο» με προσφυγές από τον Τραμπ

  Σε αναμέτρηση για γερά νεύρα εξελίσσεται η διαδικασία καταμέτρησης ψήφων στις αμερικανικές εκλογές 2020, καθώς για τρίτο 24ωρο δεν έχει ξεκαθαρίσει ποιος θα είναι ο νέος ένοικος του Λευκού Οίκου.

  Καθώς ενσωματώνονται τα αποτελέσματα στις πέντε αμφίρροπες Πολιτείες, ο Τζο Μπάιντεν μοιάζει πιο κοντά στη νίκη, καθώς φαίνεται πως εξασφαλίζει 264 εκλέκτορες και χρειάζεται 6 ακόμη για να φτάσει στον αριθμό 270, που θα του δώσει το εισιτήριο για τον Λευκό Οίκο.

  Σε αυτό το πλαίσιο, ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος παραμένει «ζωντανός στην κούρσα» με μειωμένες όμως τις πιθανότητες επανεκλογής, επιδίδεται σε ένα σερί δικαστικών προσφυγών στις αμφίρροπες Πολιτείες, προκειμένου να σταματήσει η καταμέτρηση των ψήφων που απομένουν.

  Πάντως, δύο δικαστές στις Πολιτείες Τζόρτζια και Μίσιγκαν απέρριψαν προσφυγές του προεκλογικού επιτελείου του απερχόμενου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, με τις οποίες απαιτούσαν να σταματήσει η καταμέτρηση των ψήφων.

  Την ίδια ώρα, στο νήμα κρίνεται η νίκη στην Πολιτεία της Τζόρτζια, καθώς απομένουν μόλις 50.000 ψήφοι για να ολοκληρωθεί η καταμέτρηση στις αμερικανικές εκλογές 2020. Η διαφορά υπέρ του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, έχει μειωθεί σημαντικά, σε λιγότερες από 14.000 ψήφους. Προκειμένου να έχει ελπίδες ο Τζο Μπάιντεν να γυρίσει την παραδοσιακά «κόκκινη» Πολιτεία υπέρ του θα πρέπει να αποσπάσει τουλάχιστον το 63% των ψήφων που απομένουν.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ