Πέμπτη 20.06.2024
More

  Αεροπορική εταιρεία δίνει στις γυναίκες την επιλογή να μην καθίσουν δίπλα σε άνδρες

  Οι επιθέσεις εναντίον γυναικών και παιδιών κατά τη διάρκεια εμπορικών πτήσεων αναφέρονται συχνά παγκοσμίως

  Η IndiGo Airlines, μια από τις μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες της Ινδίας, εγκαινίασε μια νέα λειτουργία που επιτρέπει στις γυναίκες που ταξιδεύουν να βλέπουν πού κάθονται άλλες γυναίκες όταν επιλέγουν θέσεις για τις πτήσεις τους.

  Αυτή η επιλογή της αεροπορικής εταιρείας προσφέρεται πιλοτικά  στις γυναίκες που κάνουν ηλεκτρονικό check-in για τις πτήσεις τους. Θα είναι διαθέσιμη σε γυναίκες που ταξιδεύουν είτε μόνες τους είτε ως μέρος μιας οικογενειακής κράτησης.

  Αν και η αεροπορική εταιρεία δεν διευκρίνισε CNN στο τον λόγο για τον οποίο δίνει στις γυναίκες τη δυνατότητα να βλέπουν πού κάθονται άλλες γυναίκες, οι επιθέσεις εναντίον γυναικών και παιδιών κατά τη διάρκεια εμπορικών πτήσεων αναφέρονται συχνά παγκοσμίως.

  Στις ΗΠΑ, τα εγκλήματα επί αεροσκαφών εμπίπτουν στη δικαιοδοσία του FBI, το οποίο σε σχετική έκθεση που δημοσιεύθηκε τον περασμένο Απρίλιο, ανέφερε ότι άνοιξε 96 υποθέσεις σεξουαλικών επιθέσεων κατά τη διάρκεια πτήσεων το 2023.

  «Συνήθως, οι άνδρες είναι οι δράστες και οι γυναίκες και οι ασυνόδευτοι ανήλικοι είναι τα θύματα», επισημαίνει η έκθεση του FBI.

  Με πληροφορίες από CNN

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ