Πέμπτη 30.06.2022
More

  ΕΕ: Μηδενικές χρεώσεις περιαγωγής έως το 2032

  Νέος κανονισμός για τις χρεώσεις περιαγωγής και θα έχει ισχύ έως το 2032

  Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τα κράτη-μέλη της Ένωσης κατέληξαν σε συμφωνία για έναν νέο κανονισμό όσον αφορά τις χρεώσεις περιαγωγής και θα έχει ισχύ έως το 2032.

  Ο κανονισμός «Roam Like at Home» ισχύει από το 2017 και επιτρέπει στους κατοίκους της ΕΕ να τηλεφωνούν, να στέλνουν μηνύματα και να χρησιμοποιούν δεδομένα κινητής τηλεφωνίας ενώ ταξιδεύουν εντός της ΕΕ χωρίς επιπλέον κόστος και με την ίδια ποιότητα σήματος που έχουν και στη χώρα που διαμένουν μόνιμα.

  «Ο νέος κανονισμός θα παρατείνει έως το 2032 το υπάρχον σύστημα σύμφωνα με το οποίο οι πολίτες δεν μπορούν να υπόκεινται σε πρόσθετες χρεώσεις για κλήσεις ή δεδομένα που χρησιμοποιούνται ενώ ταξιδεύουν εντός της ΕΕ και θα φέρει επίσης νέα πλεονεκτήματα», ανέφερε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε ανακοίνωση.

  Ο Τιερί Μπρετόν, Επίτροπος για την Εσωτερική Αγορά, πρόσθεσε ότι «το ταξίδι στο εξωτερικό χωρίς να χρειάζεται να ανησυχείς για τους τηλεφωνικούς λογαριασμούς είναι ένα απτό μέρος της εμπειρίας της ενιαίας αγοράς της ΕΕ για όλους τους Ευρωπαίους. Σήμερα όχι μόνο διασφαλίζουμε ότι αυτή η εμπειρία θα συνεχιστεί, αλλά την αναβαθμίζουμε με καλύτερη ποιότητα, καλύτερες υπηρεσίες και ακόμη περισσότερη διαφάνεια».

  Ο νέος κανονισμός, ο οποίος θα τεθεί σε ισχύ την 1η Ιουλίου 2022, θα εισαγάγει πρόσθετα πλεονεκτήματα και προστασίες για τους καταναλωτές, όπως κάλυψη σήματος 5G όπου είναι δυνατόν για άτομα που συνήθως διαθέτουν υπηρεσίες 5G στην ευρωπαϊκή χώρα μόνιμης διαμονής τους, αναφέρει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

   

  Με πληροφορίες από Euronews

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ