Τετάρτη 20.01.2021
More

  Γαλλία: Παραβίασε το lockdown για “να σπάσει τα μούτρα κάποιου”

  Δύο αστυνομικοί απόρησαν όταν εντόπισαν έναν 39χρονο που είχε γράψει σαν λόγο μετακίνησης “Για να σπάσω τα μούτρα κάποιου”.

  Σε καθολικό lockdown βρίσκεται τον τελευταίο καιρό η Γαλλία, όπου οι λόγοι που δικαιολογούν την έξοδο από το σπίτι είναι συγκεκριμένοι και περιορίζονται σε επίσκεψη σε φαρμακείο, νοσοκομείο ή σούπερ μάρκετ, γυμναστική, για παροχή βοήθειας σε ηλικιωμένο ή για να βγάλει κανείς βόλτα το κατοικίδιό του.

  Έτσι λοιπόν δύο αστυνομικοί στην Λανιόν της Βρετάνης, απόρησαν όταν κατά τον καθημερινό έλεγχο για παραβιάσεις εντόπισαν έναν 39χρονο που είχε γράψει σαν λόγο μετακίνησης “Για να σπάσω τα μούτρα κάποιου”.

  Σύμφωνα με πληροφορίες του Guardian, ο άνδρας, ο οποίος δεν έχει κατονομαστεί, είχε συμπληρώσει ολόσωστα τη νομικά απαιτούμενη δήλωση, έχοντας γράψει το όνομα, τη διεύθυνση και την ώρα που έφυγε από το σπίτι του. Ωστόσο στο σημείο που έπρεπε να συμπληρώσει το λόγο εξόδου έγραψε τον παραπάνω λόγο.

  Όπως δήλωσε ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας, ο 39χρονος εντοπίστηκε την Παρασκευή το βράδυ να κρύβεται πίσω από ένα αυτοκίνητο.

  “Όταν τον ρωτήσαμε τι έκανε, εξήγησε ότι περίμενε κάποιον για να του σπάσει τα μούτρα. Εμείς τον ενημερώσαμε πως αυτό δεν αρκούσε σαν δικαιολογία, επομένως η έξοδός του δεν ήταν έγκυρη. Προσπαθούσε να είναι νόμιμος με το δικό του τρόπο”, δήλωσε ο αστυνομικός.

  Στον άνδρα επιβλήθηκε πέρα από το πρόστιμο των 135 ευρω (επειδή βρισκόταν εκτός σπιτιού χωρίς επαρκή δικαιολογία), άλλα 150 ευρώ πρόστιμο, καθώς ήταν μεθυσμένος σε δημόσιο χώρο. Τα πράγματα θα μπορούσαν να είχαν εξελιχθεί πολύ χειρότερα γι’ αυτόν, αφού βρέθηκε στην κατοχή του και μαχαίρι.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ