Σάββατο 25.09.2021
More

  Η Johnson & Johnson καθυστερεί την παράδοση του εμβολίου στην Ευρώπη

  Μετά τις εξελίξεις στις ΗΠΑ

  Θα καθυστερήσει την παράδοση των πρώτων δόσεων του μονοδοσικού εμβολίου της η Johnson & Johnson έπειτα από τον εντοπισμό έξι ασθενών που παρουσίασαν θρομβώσεις μετά τον εμβολιασμό.

  Σύμφωνα με δημοσίευμα της γαλλικής «Le Figaro», η αμερικανική φαρμακοβιομηχανία δήλωσε πριν από λίγο πως «πήρε την απόφαση να καθυστερήσει την παράδοση» του μονοδοσικού εμβολίου της κατά του κορωνοϊού, καθώς οι αμερικανικές υγειονομικές αρχές διέταξαν την προσωρινή αναστολή χορήγησής του στις ΗΠΑ.

  «Εξετάζουμε τις υποθέσεις αυτές με τις ευρωπαϊκές υγειονομικές αρχές» αναφέρει η εταιρία. «Πήραμε την απόφαση να καθυστερήσουμε προληπτικά την παράδοση του εμβολίου μας στην Ευρώπη», συνεχίζει η ανακοίνωση. Εκατοντάδες χιλιάδες δόσεις του μονοδοσικού εμβολίου της Johnson & Johnson αναμένονταν να παραδοθούν στην Ευρώπη εντός των επόμενων εβδομάδων.

  Την Τετάρτη αναμένονταν οι πρώτες δόσεις στην Ελλάδα

  Στη χώρα μας οι πρώτες δόσεις του μονοδοσικού εμβολίου αναμένονταν την Τετάρτη 14 Απριλίου. Συγκεκριμένα, η χώρα μας επρόκειτο να παραλάβει 33.600 δόσεις του εμβολίου της Johnson & johnson, χωρίς να είναι σαφές τι θα γίνει μετά τις τελευταίες εξελίξεις.

  Όπως διαβάζουμε σε δημοσιεύματα του France24 και του πρακτορείου Reuters, το εμβόλιο της Johnson & Johnson και εκείνο της AstraZeneca βασίζονται στην ίδια τεχνολογία, με ανενεργό ιό, τον αδενοϊό, ο οποίος μεταφέρει το γονιδίωμα του στο σώμα. Το εμβόλιο της Johnson & Johnson χρησιμοποιεί ανθρώπινο αδενοϊό, ενώ εκείνο της AstraZeneca εκείνο χιμπαντζή.

  Σταματούν τη χορήγηση του εμβολίου της Johnson & Johnson οι ΗΠΑ

  Οι δύο ομοσπονδιακές αρχές θα σταματήσουν να χρησιμοποιούν το εμβόλιο της J&J σε ομοσπονδιακές υπηρεσίας και θα παροτρύνουν τις Αρχές των πολιτειών να κάνουν το ίδιο, σύμφωνα με αξιωματούχους που ενημερώθηκαν σχετικά με την απόφαση, αναφέρουν οι New York Times.

  Επτά εκατομμύρια άνθρωποι στις ΗΠΑ έχουν λάβει το εμβόλιο Johnson & Johnson, πράγμα που σημαίνει ότι μόλις το 0,0001% αυτών που εμβολιάστηκαν είχαν την ανεπιθύμητη αντίδραση.

  Ένας τύπος θρόμβου αίματος στον εγκέφαλο που ονομάζεται θρόμβωση εγκεφαλικού φλεβικού κόλπου παρατηρήθηκε σε συνδυασμό με χαμηλά επίπεδα αιμοπεταλίων σε έξι γυναίκες ηλικίας 18 έως 48 ετών. Μια εξ’ αυτών κατέληξε και μια δεύτερη νοσηλεύτηκε σε κρίσιμη κατάσταση στη Νεμπράσκα. Σύμφωνα με το CDC άλλες εννέα εκατομμύρια δόσεις έχουν σταλεί για διανομή στις Πολιτείες.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ