Δευτέρα 26.02.2024
More

  Ιαπωνία: Δύτες κατέγραψαν τη συνάντησή τους με γιγάντιο καλαμάρι (βίντεο)

  Ένα ζευγάρι που έκανε κατάδυση κοντά στις ακτές της Θάλασσας της Ιαπωνίας κατέγραψε σπάνιες εικόνες ενός γιγάντιου καλαμαριού.

  Ο Tanaka Yosuke και η σύζυγός του, Miki, εντόπισαν το γιγάντιο καλαμάρι στην επιφάνεια του νερού κοντά στη χερσόνησο Nekozaki, στη δυτική Ιαπωνία, το βράδυ της περασμένης Παρασκευής.

  Το ζευγάρι είναι εκπαιδευτές καταδύσεων που εδρεύουν στην περιοχή και αναφέρουν ότι το καλαμάρι είχε μήκος περίπου 2,5 μέτρα και το είδαν να κολυμπάει ενώ κινούσε αργά τα μακριά πλοκάμια του. Λένε, επίσης, ότι εξαφανίστηκε περίπου 30 λεπτά αργότερα, ενώ βρισκόταν πιο έξω στη θάλασσα, σε βαθύτερα νερά.

  Ο Τanaka δήλωσε στην NHK ότι εξεπλάγη που είδε ένα τόσο τεράστιο πλάσμα στον ωκεανό, ενώ η σύζυγός του είπε ότι κολύμπησε δίπλα του, εκστασιασμένη, τραβώντας το συγκλονιστικό βίντεο. Είπε, επίσης, ότι ήταν ενθουσιασμένη που βρισκόταν σε απόσταση αναπνοής από το καλαμάρι, αν και τα τεράστια μάτια του την έκαναν να νιώθει φόβο.

  Ο επίτιμος ερευνητής Kubodera Tsunemi, του Εθνικού Μουσείου Επιστημών, δήλωσε ότι, κρίνοντας από το μέγεθός του, το καλαμάρι ήταν πιθανότατα ώριμο, σε ηλικία 1 ή 2 ετών.

  Ο ερευνητής σημείωσε ότι τέτοια πλάσματα εντοπίζονται αρκετές φορές το χρόνο κατά μήκος των ακτών της Θάλασσας της Ιαπωνίας, αλλά είναι σπάνιο να έχουμε εικόνες ενός από αυτά να κολυμπά και να καταγράφεται από τόσο κοντινή απόσταση.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ