Πέμπτη 13.06.2024
More

  ΗΠΑ: Σε απροσδόκητα χαμηλά επίπεδα οι νέες θέσεις εργασίας

  Η αύξηση των θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ επιβραδύνθηκε απροσδόκητα τον Απρίλιο

  Η αύξηση των θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ επιβραδύνθηκε απροσδόκητα τον Απρίλιο, πιθανότατα συγκρατημένη από την έλλειψη εργαζομένων, και ενώ οι επιχειρήσεις προσπαθούν να ανταποκριθούν στην εκρηκτική ζήτηση καθώς η οικονομία ανοίγει ξανά εν μέσω της ταχέως βελτιωμένης εικόνας δημόσιας υγείας και των πακέτων οικονομικής στήριξης από την κυβέρνηση Μπάιντεν.

  Πάντως, δημιουργήθηκαν μόλις 226.000 θέσεις εργασίας τον προηγούμενο μήνα, ενώ οι οικονομολόγοι του Reuters ανέμεναν περίπου 978.000. Ο δείκτης ανεργίας αυξήθηκε στο 6,1% από 6%, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν πτώση στο 5,8%. Τα στοιχεία του Μαρτίου αναθεωρήθηκαν πτωτικά, στις 770 χιλιάδες θέσεις εργασίας, έναντι 916 χιλιάδων.

  Τα βελτιωμένα επιδόματα ανεργίας, συμπεριλαμβανομένου ενός εβδομαδιαίου συμπληρώματος 300 δολαρίων που χρηματοδοτείται από την κυβέρνηση, πληρώνουν περισσότερα από ό, τι οι περισσότερες θέσεις εργασίας με χαμηλούς μισθούς. Τα επιδόματα ανεργίας επεκτάθηκαν ως μέρος ενός τεράστιου πακέτου ανακούφισης για πανδημία COVID-19 ύψους 1,9 τρισεκατομμυρίων δολαρίων που εγκρίθηκε τον Μάρτιο.

  Οι περισσότερες προσλήψεις σημειώθηκαν τον Απρίλιο στον κλάδο της αναψυχής και της φιλοξενίας, ο οποίος έχει δεχθεί το ισχυρότερο πλήγμα από τα περιοριστικά μέτρα για την πανδημία. Συνολικά οι προσλήψεις ανήλθαν σε 331 χιλιάδες. Ωστόσο η εποχική απασχόληση μειώθηκε κατά 111.000 θέσεις εργασίας.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ