Σάββατο 08.05.2021
More

  «Κλειδώνει» το Ουισκόνσιν ο Τζο Μπάιντεν

  Σχεδόν βέβαιη θεωρείται η επικράτηση του Τζο Μπάιντεν στην πολιτεία του Ουισκόνσιν, γεγονός που του δίνει αέρα νίκης για την προεδρία. Ειδικότερα, στο 99%, ο Μπάιντεν συγκεντρώνει 49,4%, ενώ ο Τραμπ 48,8%.

  Το προεκλογικό επιτελείο του Ντόναλντ Τραμπ θα ζητήσει αμέσως να γίνει επανακαταμέτρηση των ψήφων στην πολιτεία, μολονότι τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών στην Πολιτεία αυτή δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί επισήμως, αφού η καταμέτρηση συνεχίζεται. «Υπήρξαν αναφορές για παρατυπίες σε πολλές κομητείες του Ουισκόνσιν, οι οποίες εγείρουν σοβαρές αμφιβολίες για την εγκυρότητα του αποτελέσματος», ανέφερε σε μια ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας, Μπιλ Στέπιεν, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

  «Ο πρόεδρος είναι εντός των ορίων για να ζητήσει επανακαταμέτρηση και θα το κάνουμε αμέσως», πρόσθεσε.

  Δεδομένου ότι η διαφορά τους είναι μικρότερη της 1 μονάδας, ο απερχόμενος πρόεδρος δικαιούται να ζητήσει να καταμετρηθούν ξανά οι ψήφοι.

  Να σημειωθεί ότι οι αρχές του Ουισκόνσιν σκοπεύουν να ανακοινώσουν το τελικό αποτέλεσμα μέχρι το τέλος της ημέρας, αφού προηγουμένως κάνουν τριπλή επαλήθευση.

  Επιτελείο Μπάιντεν

  Η ομάδα του Τζο Μπάιντεν ανήρτησε μια εικόνα στην επίσημη σελίδα του στο Instagram, στην οποία αναφέρεται ότι ο υποψήφιος των Δημοκρατικών «θα έχει περισσότερες ψήφους από οποιονδήποτε άλλο υποψήφιο στην ιστορία».

  Ειδικότερα, στην ανάρτηση αναφέρονται τα εξής:

  «Σύμφωνα με τα δεδομένα μας, ο Τζο Μπάιντεν:

  – θα έχει περισσότερες ψήφους από οποιονδήποτε άλλο υποψήφιο στην ιστορία

  – θα λάβει ποσοστό της λαϊκής ψήφου πολύ μεγαλύτερο του 50%

  – θα σημειώσει ανατροπή σε τρεις τουλάχιστον πολιτείες σε σχέση με το 2016

  – θα έχει ένα υψηλότερο ποσοστό στο Ουισκόνσιν, την Πενσυλβάνια και Μίσιγκαν, συγκριτικά με τον Τραμπ το 2016

  – θα κερδίσει. Συνεχίστε να έχετε πίστη».

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ