Τρίτη 21.05.2024
More

  Μεξικό: Τουλάχιστον τρεις νεκροί από τον τυφώνα Roslyn

  Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι βρέθηκαν νεκροί μετά τον ισχυρό τυφώνα που προκάλεσεσφοδρές βροχοπτώσεις, πλημμύρες και κατολισθήσεις στο δυτικό Μεξικό. 

  Ο Roslyn, τυφώνας κατηγορίας 3, έφθασε στις ακτές του Μεξικού στον Ειρηνικό με μέγιστους ανέμους 195 χιλιομέτρων την ώρα. Ο τυφώνας υποβαθμίστηκε αργότερα σε τροπικό κυκλώνα, αλλά ο κίνδυνος πλημμυρών παραμένει, σύμφωνα με το BBC.

  Εικόνες έδειχναν πλημμυρισμένους δρόμους και αναποδογυρισμένα οχήματα, καθώς και κατεστραμμένα σπίτια. Ένας ηλικιωμένος άνδρας έχασε τη ζωή του όταν έπεσε πάνω του δοκός από στέγη και δύο γυναίκες σκοτώθηκαν από την κατάρρευση κτιρίων.

  Η περιοχή που επλήγη περισσότερο ήταν η Τεκουάλα, στην πολιτεία Ναγιαρίτ. Νοτιότερα, κατά μήκος της ακτής στη Sayulita, εικονίζονται άνθρωποι να διασχίζουν και να καθαρίζουν τη λάσπη από τους δρόμους της περιοχής.

  Πριν την «άφιξη» του τυφώνα την Κυριακή, περισσότεροι από δώδεκα δήμοι στη Ναγιαρίτ και το Χαλίσκο δημιούργησαν καταφύγια έκτακτης ανάγκης για όσους είχαν εκκενωθεί.

  Τον Μάιο, 11 άνθρωποι σκοτώθηκαν μετά το χτύπημα του τυφώνα Αγκάθα στη νοτιοδυτική πολιτεία Οαχάκα. Οι επιστήμονες της μετεωρολογικής υπηρεσίας των ΗΠΑ έχουν προβλέψει μια πολύ δραστήρια περίοδο τυφώνων για φέτος με αριθμό ονομαστικών καταιγίδων, τυφώνων και μεγάλων τυφώνων πάνω από τον μέσο όρο.

  Πηγή: naftemporiki.gr

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ