Πέμπτη 13.05.2021
More

  Moderna: Το εμβόλιο παράγει αντισώματα σε όλες τις ηλικιακές ομάδες

  «Υψηλά τα επίπεδα των αντισωμάτων 119 ημέρες μετά τον εμβολιασμό» 

  Το εμβόλιο της Moderna για τον κορωνοϊό παρήγαγε αντισώματα σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, σύμφωνα με τα ενδιάμεσα δεδομένα από την Φάση 1 της μελέτης, που δημοσιοποίησε η φαρμακοβιομηχανία.

  Τα αποτελέσματα, που δημοσιεύθηκαν με επιστολή στο New England Journal of Medicine έδειξαν ότι τα δεσμευτικά και εξουδετερωτικά αντισώματα παραμένουν υψηλά 119 ημέρες μετά τον εμβολιασμό (90 ημέρες μετά τη δεύτερη δόση) σε όλους τους μετέχοντες.

  Τα αποτελέσματα είναι σταθερά σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, δηλαδή 18-55 ετών, 56-70 ετών και 71 ετών και άνω, σύμφωνα με την εταιρεία.

  Συγκεκριμένα, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το εμβόλιο της Moderna «παρήγαγε υψηλά επίπεδα δεσμευτικών και εξουδετερωτικών αντισωμάτων που μειώθηκαν ελαφρώς σταδιακά, όπως αναμενόταν, αλλά παρέμεναν ψηλά σε όλους τους μετέχοντες τρεις μήνες μετά την ενισχυτική δόση».

  Ακόμη, οι ερευνητές σημείωσαν ότι τα αποτελέσματα αυτά δείχνουν ότι «παρά την μικρή, αναμενόμενη, μείωση στη συγκέντρωση των δεσμευτικών και εξουδετερωτικών αντισωμάτων», το εμβόλιο «έχει τη δυνατότητα να παρέχει ανθεκτική χυμική ανοσία».

  «Τα δεδομένα από αυτή την ενδιάμεση Φάση 1 υποδηλώνουν ότι το mRNA-1273, το υποψήφιο εμβόλιό μας έναντι της COVID-19 μπορεί να παράξει ανθεκτικά εξουδετερωτικά αντισώματα σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, συμπεριλαμβανομένων και των ηλικιωμένων. Αυτά τα δεδομένα μας προσφέρουν περισσότερη αισιοδοξία ώστε να αναμένουμε ότι το υψηλό επίπεδο αποτελεσματικότητας του εμβολίου mRNA-1273 ως προς την αντιμετώπιση της COVID-19 θα έχει μεγαλύτερη διάρκεια», δήλωσε ο Ταλ Ζακς, chief medical officer της Moderna.

  Επίσης, σε σχετική ανακοίνωση, η εταιρεία επανέλαβε ότι αναμένει πως θα έχει διαθέσιμες για τις ΗΠΑ 20 εκατομμύρια δόσεις έως τα τέλη του 2020. ακόμη, η Moderna αναμένει ότι θα μπορεί να διαθέσει 100-125 εκατομμύρια δόσεις παγκοσμίως, το πρώτο τρίμηνο του 2021, από τις οποίες 85-100 εκατομμύρια θα διατεθούν στις ΗΠΑ.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ