Πέμπτη 22.04.2021
More

  Π. Ζώης: Υπομονή και προσοχή συνιστούν οι επιστήμονες

  Ο πρόεδρος των Ιδιωτών Πνευμονολόγων Ιωαννίνων μιλά για την εξέλιξη της πανδημίας

  Ένας μήνας συμπληρώνεται από την επιβολή του δεύτερου lockdown στη χώρα, για την αποτροπή της διάδοσης του covid 19, με τα αποτελέσματα ωστόσο να είναι απογοητευτικά.

  Η υπομονή τελειώνει, η ανησυχία για το αύριο μεγαλώνει, η κούραση σωματική και ψυχική διαφαίνεται πια σε όλους. Ωστόσο, χρειάζεται ακόμη να κάνουμε υπομονή και να συνεχίσουμε να ακολουθούμε τα μέτρα για να βγούμε από αυτή τη μαύρη περίοδο.

  Η κατάσταση είναι δύσκολη. Μετά τον «μαύρο» Νοέμβριο, και ο Δεκέμβριος ακολουθεί… καθώς τα κρούσματα εξακολουθούν  να είναι πολλά, το ιικό φορτίο παραμένει υψηλό, η λίστα των θανάτων σοκαριστική όπως κι αυτή των διασωληνωμένων.

  Το lockdown πήρε ακόμη μια παράταση, και θα διαρκέσει μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου, με τα πάντα όμως να είναι ρευστά και όλα να εξαρτώνται από την πορεία της πανδημίας, που προβληματίζει ιδιαίτερα τους ειδικούς.

  Οι επιστήμονες ζητούν να υπάρξει από όλους υπομονή και να τηρούνται τα μέτρα ενώ υπάρχει ανησυχία για την ενδοοικογενειακή αύξηση των κρουσμάτων.

  Ο πρόεδρος των Ιδιωτών Πνευμονολόγων Ηπείρου Παναγιώτης Ζώης ρωτήθηκε για την κατάσταση και κάλεσε όλους να έχουν υπομονή και δύναμη ώστε να βγούμε από αυτή την δύσκολη περίοδο.

  «Το μεγάλο πρόβλημα, πέραν των άλλων είναι ότι έχουμε αύξηση των κρουσμάτων μέσα στο οικογενειακό περιβάλλον και αυτό το κατανοούμε. Είναι δύσκολο καθώς μέσα στις οικογένειες κάποιος εργάζεται που σημαίνει ότι μετακινείται και εκτός σπιτιού. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή από όλους και υπομονή» λέει ο κ. Ζώης.

  Στο μεταξύ, ολοένα και περισσότεροι εκπρόσωποι φορών του δημόσιου συστήματος υγείας αναγνωρίζουν το έργο που υπηρετούν όλους αυτούς τους τελευταίους μήνες οι ιδιώτες γιατροί καθώς με την συμβολή τους εκατοντάδες πολίτες βρίσκουν ανταπόκριση και δεν συρρέουν στα δημόσια νοσοκομεία.

  «Είμαστε όλοι μέρος μιας αλυσίδας. Αν σπάσει ένας κρίκος θα κοπεί η αλυσίδα και αυτό όλοι αντιλαμβανόμαστε τι θα σημάνει…Χρειάζεται όλοι να συνεχίσουμε όπως και όσο μπορούμε να προσπαθούμε και θα το κάνουμε! Η καραντίνα θα τελειώσει και θα βγούμε νικητές» κατέληξε ο κ. Ζώης.

   

  ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  Εγνατία Οδός

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ