Πέμπτη 25.07.2024
More

  Νορβηγία: Nεκρή φάλαινα που έμοιαζε… με μπαλόνι, εντόπισε ψαράς

  Γιατί υπήρχε κίνδυνος να εκραγεί

  Έκπληκτος ένας Νορβηγός ψαράς αντίκρισε ένα τεράστιο πράγμα, που έμοιαζε με μπαλόνι, να επιπλέει βόρεια του νησιού Αντόγια.

  Όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Bild, o Νορβηγός ψαράς Dag Rydland δεν πίστευε στα μάτια του όταν πλησιάζοντας προσεκτικά αυτό το μεγάλο μπαλόνι, κατάλαβε ότι ήταν μία νεκρή μεγάπτερη φάλαινα (ή καμπουροφάλαινα).

  Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Dagbladet», ο ψαράς Dag Rydland δήλωσε χαρακτηριστικά: «Το μπαλόνι ήταν τόσο μεγάλο! Είμαι ψαράς επί για 27 χρόνια κι έχω δει μερικές νεκρές φάλαινες. Αλλά δεν έχω ξαναδεί θαλάσσια κήτη τέτοιου μεγέθους».

  Οι φάλαινες φουσκώνουν σαν τα μπαλόνια μετά τον θάνατό τους επειδή το σώμα τους γεμίζει με αέρια, καθώς αποσυντίθεται. Αυτή η νεκρή μεγάπτερη φάλαινα ήταν αρκετά μεγάλη όσο ήταν ζωντανή. Ο έμπειρος ψαράς υπολογίζει ότι το αρχικό της μήκος έφθανε τα 15 μέτρα και το βάρος της τους 40 τόνους.

  Τα πτώματα των φαλαινών που σαπίζουν και φουσκώνουν εκρήγνυνται όταν η ποσότητα των αερίων είναι πολύ μεγάλη.

  «Ελπίζω να μην ξεβραστεί στην ακτή», δήλωσε ο Νορβηγός ψαράς ο οποίος έμεινε σε απόσταση 100 μέτρων από το νεκρό θαλάσσιο κήτος υπό τον φόβο έκρηξης.

  Πηγή: protothema.gr

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ