Κυριακή 21.07.2024
More

  Πενήντα χιλιάδες Ινδές αυτοαπασχολούμενες θα λάβουν αποζημίωση λόγω καύσωνα

  Πώς λειτουργεί το ασυνήθιστο ασφαλιστικό πρόγραμμα

  Kι όμως, είναι αλήθεια: Πενήντα χιλιάδες Ινδές αυτοαπασχολούμενες δικαιούνται και θα λάβουν ασφαλιστική αποζημίωση λόγω καύσωνα.

  H ασφαλιστική εταιρεία ICICI Lombard που δραστηριοποιείται στην Ινδία, με έτος ίδρυσης το 2001, πρόκειται να πληρώσει τις εργαζόμενες το συνολικό ποσό των 341.553 δολαρίων ώστε να μην εργαστούν κάτω απ’ τον ήλιο σε συνθήκες ακραίας ζέστης.

  Η εταιρεία προσφέρει μια ασυνήθιστη επιλογή: δίνει αποζημίωση όταν οι θερμοκρασίες φτάσουν σε «ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα», πάνω από 40 βαθμούς Κελσίου. «Γίνεται χειρότερο κάθε καλοκαίρι», σχολιάζει μια Ινδή λήπτρια της αποζημίωσης σχετικά με το καλοκαίρι.

  Πώς λειτουργεί; Η ασφαλιστική εταιρεία χρησιμοποιεί έσοδα από τις συνδρομές των πελατισσών της για να χρηματοδοτήσει προγράμματα προστασίας γυναικών και ευάλωτων ομάδων από την αγροτική εργασία σε συνθήκες ακραίας ζέστης.

  Το πρόγραμμα σχεδίασε η διευθύντρια της ΜΚΟ Climate Resilience for All Kathy Baughman McLeod, σαν μέτρο ανάγκης για την προστασία γυναικών που έχουν το εξής δίλημμα: ή θα εργαστούν ή θα πεινάσουν. Σκοπός της είναι η εξέλιξη του προγράμματος και η επέκτασή του σε περισσότερες χώρες.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ