Τετάρτη 24.04.2024
More

  Πήγε για σερφ με τον πύθωνά του και μπήκε σε μπελάδες

  Ο Ίγκορ Φιούζα και η Σίβα, ο πύθωνάς του, έγιναν πρόσφατα «διάσημοι» μέσα από βίντεο στα οποία κάνουν σερφ

  Ένας Αυστραλός θεώρησε λογικό να πάει με τον πύθωνά του για σερφ και- όπως αναμενόταν- μπήκε σε μπελάδες.

  Ο Ίγκορ Φιούζα και η Σίβα, ο πύθωνάς του, έγιναν πρόσφατα «διάσημοι» μέσα από βίντεο στα οποία κάνουν σερφ, στη Χρυσή Ακτή. Όμως, αυτό έφτασε και στα «αυτιά» των αρχών για την προστασία των άγριων ζώων.

  Έτσι, στον Φιούζα επιβλήθηκε πρόστιμο 1.495 δολαρίων, καθώς εκτιμήθηκε ότι έθεσε σε κίνδυνο το φίδι, όπως και ότι παραβίασε την άδεια που είχε για το κατοικίδιο, επειδή το πήγε σε δημόσιο χώρο.

  Κάτι τέτοιο μπορεί να προκαλέσει άγχος στο φίδι και να το κάνει να συμπεριφερθεί με απρόβλεπτο τρόπο, ανέφερε ο Τζόναθαν ΜακΝτόναλντ, από την υπηρεσία προστασίας άγριων ζώων.

  «Τα φίδια είναι προφανώς ψυχρόαιμα ζώα και παρότι μπορούν να κολυμπήσουν, τα ερπετά σε γενικές γραμμές αποφεύγουν το νερό. Το νερό μπορεί να ήταν εξαιρετικά κρύο για τον πύθωνα και τα μόνα φίδια που θα έπρεπε να βρίσκονται στον ωκεανό είναι  τα υδρόβια», υπογράμμισε ο ίδιος. Επίσης, σημείωσε, το περιστατικό αυτό προκάλεσε ανησυχία τόσο για τη δημόσια ασφάλεια, όσο και για την πιθανότητα ο πύθωνας να μεταδώσει ασθένειες σε άλλα ζώα.

  Από την πλευρά του, ο Φιούζα υποστηρίζει ότι η Σίβα λατρεύει το νερό και συμπλήρωσε ότι έχει κάνει μαζί της σερφ τουλάχιστον 10 φορές.

  «Πάντα την έπαιρνα μαζί μου στην παραλία και της άρεσε να είναι στο νερό και να κολυμπά, οπότε μια ημέρα αποφάσισα να την πάω για σερφ και το λάτρεψε», είπε στο ABC.

  «Συνήθως όταν δεν της αρέσει κάτι αρχίζει να συρίζει, αλλά δεν το κάνει αυτό όταν είναι στο νερό, είναι πάντα χαλαρή», συμπλήρωσε αναφερόμενος στον πύθωνα.

  Με πληροφορίες από BBC

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ