Τρίτη 04.10.2022
More

  ΠΟΥ: Η Ευρώπη μπροστά σε μια μοναδική ευκαιρία να βάλει τέλος στην πανδημία

  Τι εκτιμά το ευρωπαϊκό τμήμα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας

  Η Ευρώπη φαίνεται πως βρίσκεται σε μια κατάσταση «κατάπαυση πυρός», καθώς τόσο η ισχυρή ανοσία που έχει δημιουργηθεί στην Ευρώπη όσο και η μικρότερη σοβαρότητα της Όμικρον, μπορούν να οδηγήσουν στο τέλος της πανδημίας της Covid-19, εκτίμησε σήμερα το ευρωπαϊκό τμήμα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

  Με το τέλος του χειμώνα, “αυτή η περίοδος αυξημένης προστασίας πρέπει να θεωρηθεί ‘κατάπαυση του πυρός’ που θα μπορούσε να μας φέρει μια μόνιμη ειρήνη”, δήλωσε ο περιφερειακός διευθυντής του Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για την Ευρώπη Χανς Κλούγκε σε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου.

  Η κατάσταση αυτή δεν θα μπορέσει να διαρκέσει παρά μόνο υπό την προϋπόθεση ότι η ανοσία θα διατηρηθεί με τη συνέχιση των εκστρατειών εμβολιασμού και της επιτήρησης νέων παραλλαγών, διευκρίνισε ωστόσο, καλώντας τις υγειονομικές αρχές να προστατεύσουν τους πιο ευάλωτους πληθυσμούς.

  Στην εν λόγω περιφέρεια, που αριθμεί 53 χώρες, ορισμένες από τις οποίες βρίσκονται στην κεντρική Ασία, οι μολύνσεις έχουν αυξηθεί κατακόρυφα με την Όμικρον.

  Σχεδόν 12 εκατ. νέα κρούσματα καταγράφηκαν την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Π.Ο.Υ., ο μεγαλύτερος αριθμός από την έναρξη της πανδημίας πριν από δύο χρόνια.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ