Πέμπτη 23.03.2023
More

  Προς έγκριση για κυκλοφορία δεύτερο κινεζικό εμβόλιο με αποτελεσματικότητα 78%

  Ελπίδα στις χώρες με μεσαίο και χαμηλό εισόδημα-Οι εθελοντές δεν εμφάνισαν παρενέργειες 

  Τη στιγμή που οι περισσότερες κυβερνήσεις δεν έχουν καταφέρει να εφαρμόσουν με την επιδιωκόμενη ταχύτητα το πρόγραμμα των εμβολιασμών, μια σημαντική εξέλιξη έρχεται από την Κίνα, που δημιουργεί ελπίδα σε όλο τον κόσμο. Ένα δεύτερο κινεζικό εμβόλιο παρουσιάζει αποτελεσματικότητα της τάξεως του 78%.

  Αξιωματούχοι της Βραζιλίας δήλωσαν ότι ένα εμβόλιο κορωνοϊού που κατασκευάστηκε από κινεζική εταιρεία ήταν αποτελεσματικό, ενισχύοντας τις πιθανότητες έγκρισής και κατ’επέκταση κυκλοφορίας του σε μεγάλο μέρος του αναπτυσσόμενου κόσμου.

  Αξιωματούχοι στην πολιτεία του Σάο Πάολο, όπου ινστιτούτο ιατρικής έρευνας πραγματοποίησε μεγάλη μελέτη για το εμβόλιο που παρασκεύασε η φαρμακευτική Sinovac, που εδρεύει στο Πεκίνο, δήλωσε ότι παρουσίασε ποσοστό αποτελεσματικότητας 78%.

  Οι εθελοντές που συμμετείχαν στον εμβολιασμό δεν εμφάνισαν παρενέργειες.

  Εν αναμονή της έγκρισης, το εμβόλιο, που ονομάζεται CoronaVac, έχει ήδη αποσταλεί σε όλο τον κόσμο καθώς οι χώρες προετοιμάζονται για μαζικές εκστρατείες εμβολιασμού.

  Η φαρμακευτική Sinovac έχει πουλήσει ήδη περισσότερες από 300 εκατομμύρια δόσεις, κυρίως σε χώρες με χαμηλό και μεσαίο εισόδημα, αντιπροσωπεύοντας περίπου τις μισές από τις συνολικές δόσεις που η Κίνα λέει ότι οι κατασκευαστές εμβολίων ήταν σε θέση να παράγουν το 2020.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ