Δευτέρα 15.08.2022
More

  Το Facebook συνδέει το Messenger με τα μηνύματα στο Instagram

  Και έπεται το WhatsApp 

  Το Facebook Messenger συγχωνεύεται με τα μηνύματα του Instagram, 18 μήνες μετά τις προαναγγελίες του Μαρκ Ζούκερμπεργκ για την απευθείας σύνδεση των δύο κοινωνικών δικτύων.

  Το Instagram Direct, η παλιά υπηρεσία μηνυμάτων του Instagram, αντικαθίσταται από το Messenger στους ενεργούς χρήστες, επιτρέποντας για πρώτη φορά την ανταλλαγή γραπτών μηνυμάτων, φωτογραφιών και βίντεο με επαφές και στους δύο λογαριασμούς.

  Έπεται το WhatsApp

  Και αυτό είναι μόνο το πρώτο βήμα προς την καθολική συνένωση του Facebook και του Instagram με το WhatsApp, με κρυπτογραφημένη (και ως εκ τούτου πιο ασφαλή) επικοινωνία μεταξύ των τριών εφαρμογών.

  «Συνδέουμε την εμπειρία του Messenger με το Instagram για να προσφέρουμε μερικά από τα καλύτερα χαρακτηριστικά του Messenger στο Instagram», δήλωσαν οι επικεφαλής των δύο υπηρεσιών Άνταμ Μοζέρι και Σταν Τσαντνόφσκι. «Οι χρήστες του Instagram μπορούν να κάνουν αμέσως αναβάθμιση σε αυτή τη νέα εμπειρία».

  Για την ενσωμάτωση των δύο εφαρμογών χρειάζεται η γραπτή συναίνεση του χρήστη. Το Facebook θέλει να πείσει όσο το δυνατόν περισσότερους προς αυτή την κατεύθυνση και προσφέρει τρία «δώρα» σε όσους το αποφασίσουν: δυνατότητα ομαδικής θέασης ενός βίντεο κατά τη διάρκεια βιντεόκλησης, selfie stickers κατά την βιντεόκληση και δυνατότητα αποστολής μηνυμάτων που θα αυτοδιαγράφονται μετά από προκαθορισμένο χρονικό διάστημα.

  Προς το παρόν, η συγχώνευση βρίσκεται υπό δοκιμή σε λίγες χώρες αλλά το Facebook δεσμεύεται ότι σύντομα η επιλογή θα είναι διαθέσιμη σε όλον τον πλανήτη.

   

   

  Με πληροφορίες από Facebook και Guardian

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  OAED

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ