Τρίτη 30.05.2023
More

  Με προτάσεις οι εργαζόμενοι για τη διαχείριση της πανδημίας

  Κριτική από τον Σύλλογο του Χατζηκώστα

  Η διοίκηση του νοσοκομείου «Χατζηκώστα» είναι ο πρώτος αποδέκτης των προτάσεων και αιτημάτων των εργαζομένων στο πλαίσιο της διαχείρισης της δεύτερης φάσης της πανδημίας, επί της ουσίας όμως οι προτάσεις και τα αιτήματα απευθύνονται στην πολιτική ηγεσία και τον ΕΟΔΥ.

  Η αύξηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην περιοχή των Ιωαννίνων και της Ηπείρου, η επιβεβαίωση κρουσμάτων σε εργαζόμενους του νοσοκομείου «Χατζηκώστα», αλλά κυρίως η διαχείριση των περιστατικών βρίσκονται στο επίκεντρο και της αντίδρασης και της κριτικής και των προτάσεων του Συλλόγου Εργαζομένων.

  Σε συνέντευξη που παραχώρησαν τα μέλη του Συλλόγου στάθηκαν ειδικότερα στην ανάγκη ασφαλούς διαχείρισης των περιστατικών covid, διατυπώνοντας αιχμές για την αλλαγή των υγειονομικών πρωτοκόλλων από τον ΕΟΔΥ σε σχέση με την κατάσταση του Μαρτίου. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Κων. Καλαμπόκας οι οδηγίες του ΕΟΔΥ είναι τελείως διαφορετικές για όσους έχουν έρθει σε επαφή με θετικό κρούσμα αφού τονίζουν ότι εάν έχουν ληφθεί τα προβλεπόμενα μέτρα, δεν χρειάζεται κανείς εργαζόμενος να μπει σε καραντίνα.

  «Εμείς ζητάμε από τη διοίκηση να διεκδικήσει την προμήθεια μηχανήματος ανάλυσης PCR για την ασφαλή διαχείριση των περιστατικών, να προσληφθεί άμεσα ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, να τίθενται σε προληπτική καραντίνα όσοι έρχονται σε επαφή με θετικά κρούσματα, να δημιουργηθεί ένας αξιοπρεπής χώρος πρώτου ελέγχου των ύποπτων περιστατικών και να βρεθεί ένας χώρος για την παραμονή των συναδέλφων που μπαίνουν σε καραντίνα για να μην επιστρέφουν στα σπίτια τους», σημείωσε ο κ. Καλαμπόκας.

  Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Γιώργος Γεωργάρας από το ΠΑΜΕ Υγείας που τόνισε πως οι οδηγίες του ΕΟΔΥ για τη διαχείριση ύποπτων ή θετικών περιστατικών έχουν προσαρμοστεί στις ανάγκες της κυβερνητικής πολιτικής, της υποστελέχωσης και της ελλιπούς προετοιμασίας για το δεύτερο κύμα της πανδημίας. Σήμερα στη 1 το μεσημέρι πραγματοποιείται γενική συνέλευση του Συλλόγου Εργαζομένων στο νοσοκομείο «Χατζηκώστα» και θα ληφθούν αποφάσεις για τα παραπάνω ζητήματα.

   

  Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ