Παρασκευή 27.01.2023
More

  Ξεκινούν εκ νέου από τον Ιούλιο οι πτήσεις στα θέρετρα της Αιγύπτου

  Οι γεωγραφικές περιφέρειες της Αιγύπτου που έχουν καταγράψει και τα λιγότερα κρούσματα από τον κορωνοϊό, θα είναι εκείνες που θα δεχτούν πρώτες τις τουριστικές πτήσεις, ξεκινώντας από το μήνα Ιούλιο.

  Αυτό αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο της χώρας, σε δηλώσεις του μετά και από τη σημερινή συνεδρίαση της Ανώτερης Επιτροπής για τη διαχείριση της κρίσης του κορωνοϊού, με επικεφαλής τον πρωθυπουργό Μουστάφα Μαντμπούλι.

  «Πράσινο φως» για τους κανόνες υγιεινής και τα πρωτόκολλα

  Έτσι, περιοχές που αποτελούν παγκόσμια παραθεριστικά θέρετρα, όπως το διάσημο Σαρμ Ελ Σέιχ που πολλοί το προτιμούν για τις υπέροχες καταδυτικές εικόνες του, το Ντάχαμπ που αποτελεί παγκόσμιο κέντρο των ιστιοπλόων, η Χουργκάντα με τις μαγευτικές παραλίες και η μεσογειακή Μάρσα Ματρούχ με τα καταγάλανα νερά που θυμίζουν πολύ τα ελληνικά νησιά, θα ανοίξουν και πάλι από τον προσεχή μήνα τις πύλες τους στους τουρίστες, τους οποίους θα υποδεχτούν στα 155 ξενοδοχεία που ήδη έχουν πάρει το «πράσινο φως» για τους κανόνες υγιεινής και τα πρωτόκολλα που ακολουθούν και τα οποία προβλέπονται για την αποφυγή και τον περιορισμό της πανδημίας του κορωνοϊού.

  Να σημειωθεί ότι η Αίγυπτος έχει αναστείλει τις διεθνείς πτήσεις της από τις 19 Μαρτίου σε όλα τα αεροδρόμια και σε εθνικό επίπεδο, με εξαίρεση μόνον τις ειδικά οργανωμένες πτήσεις επαναπατρισμού, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η εξάπλωση του κορωνοϊό.

  Πληρότητα στο 50% στα ξενοδοχεία της Αιγύπτου

  Τα ήδη εγκεκριμένα ξενοδοχεία που θα υποδεχτούν τους τουρίστες, θα μπορούν να λειτουργούν σε χωρητικότητα το πολύ μέχρι 50 τοις εκατό.

  Να σημειωθεί πάντως ότι η αιγυπτιακή κυβέρνηση έχει πάρει και άλλα μέτρα για να ενισχύσει τον τουρισμό, απαλλάσσοντας τους τουρίστες σε πτήσεις τσάρτερ από τα τέλη βίζας μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, που συμπίπτει με το τέλος της θερινής τουριστικής περιόδου. Επίσης, το υπουργείο Πολιτικής Αεροπορίας κατά το ίδιο χρονικό διάστημα θα χορηγεί έκπτωση 50 τοις εκατό, στα τέλη προσγείωσης και στάθμευσης για τα ναυλωμένα αεροσκάφη στις παραθεριστικές πόλεις της χώρας, ως ένα μέτρο ενίσχυσης των αεροπορικών εταιρειών.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ