Κυριακή 22.05.2022
More

  Μείωση ενοικίου: Παράταση για τις δηλώσεις Covid -Πότε καταβάλλονται οι αποζημιώσεις

  Αναλυτικά οι ημερομηνίες

  Μήνας πληρωμών αναμένεται να είναι ο Μάρτιος για τους ιδιοκτήτες ακινήτων που λαμβάνουν μειωμένα ενοίκια.

  Το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε χθες μια δεκαήμερη παράταση για τις δηλώσεις Covid (μείωση ενοικίου) για τα μισθώματα του Ιανουαρίου. Η προθεσμία κανονικά έληγε χθες, ωστόσο, πλέον οι ιδιοκτήτες θα μπορούν να υποβάλλουν τη δήλωση μέχρι και τις 10 Μαρτίου.

  Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πληρωμές για τα ενοίκια Ιανουαρίου θα ξεκινήσουν μετά τις 15 Μαρτίου -το αργότερο έως τις 25 του μηνός. Παράλληλα, μέχρι τις 9 Μαρτίου αναμένεται να γίνει νέα συμπληρωματική πληρωμή για τα μειωμένα ενοίκια Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου 2020. Οσοι δεν δουν χρήματα στους λογαριασμούς τους θα ενημερωθούν από την ΑΑΔΕ για τους λόγους.

  Δεύτερη ευκαιρία για ιδιοκτήτες

  Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, αμέσως μετά η ΑΑΔΕ θα ανοίξει εκ νέου την πλατφόρμα για την υποβολή δηλώσεων Covid. Η διαδικασία αυτή αφορά τους ιδιοκτήτες ακινήτων που έλαβαν μειωμένα ενοίκια τους μήνες Μάρτιο 2020 – Δεκέμβριο 2020, οι οποίοι θα κληθούν να διορθώσουν τυχόν σφάλματα.

  Ταυτόχρονα, οι ιδιοκτήτες που τυχόν δεν επικαιροποίησαν τις δηλώσεις πληροφοριακών στοιχείων μίσθωσης ακίνητης περιουσίας μέχρι 15/2/2021, σύμφωνα με τις σχετικές αποφάσεις του Διοικητή της ΑΑΔΕ, θα αποκτήσουν τη δυνατότητα να το πράξουν χωρίς πρόστιμο.

  Να σημειωθεί ότι μέχρι τις 15 Μαρτίου αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα δηλώσεων Covid για τα μειωμένα ενοίκια Φεβρουαρίου.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ