Δευτέρα 08.08.2022
More

  Τρέχουν και δεν φτάνουν για τις δηλώσεις

  Τι είπε ο πρόεδρος των λογιστών-φοροτεχνικών, Σπ. Μπέκας

  Τρέχουν και δεν προλαβαίνουν οι λογιστές, καθώς η εκπνοή της προθεσμίας για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων πλησιάζει και ο χρόνος δεν επαρκεί ενώ ήδη ζητείται από τις ενώσεις λογιστών/ φοροτεχνικών να δοθεί παράταση.

  Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τα στοιχεία,  έχουν υποβληθεί πάνω από 610.000 δηλώσεις σε σύνολο 6,4 εκατομμυρίων.

  Η καθυστέρηση στην υποβολή όπως ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος των Λογιστών/ Φοροτεχνικών είναι αποτέλεσμα όχι μόνο της συνήθειας των φορολογουμένων να σπεύδουν βραδέως, αλλά και με προβλήματα που εντοπίζονται.

  Λογιστές και φοροτεχνικοί εντοπίζουν πολλά προβλήματα τόσο στο Ε1 της φορολογικής δήλωσης, στο έντυπο Ε2 για όσους έχουν εισοδήματα από ενοίκια αλλά και στα έντυπα των επιχειρήσεων.

  Τα προβλήματα εντοπίζονται τόσο στις δηλώσεις των επαγγελματιών, όσο και των μισθωτών, αλλά και στις δηλώσεις των ιδιοκτητών ακινήτων, με πολλούς κωδικούς που πρέπει να είναι προσυμπληρωμένοι να παραμένουν κενοί.

  Παράλληλα, προσοχή σε συγκεκριμένους κωδικούς πρέπει να δείξουν οι φορολογούμενοι κατά την υποβολή των φορολογικών τους δηλώσεων, προκειμένου να αποφύγουν να πληρώσουν περισσότερους φόρους.

   

   

  ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  OAED

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ