Σάββατο 04.02.2023
More

  Γορίλας δεν ξεκολλούσε από το κινητό -Τον έβαλαν σε καραντίνα απεξάρτησης

  Ο γορίλας Αμάρε που βρίσκεται σε ζωολογικό κήπο του Σικάγο εθίστηκε στα… smartphones

  Ένας γορίλας εθισμένος στα smartphones, σε ζωολογικό κήπο του Σικάγο, απαγορεύεται πλέον να βρίσκεται κοντά σε ηλεκτρονικές συσκευές, ώστε να απεξαρτηθεί από την τεχνολογία.

  Ο γορίλας Αμάρε που βρίσκεται σε ζωολογικό κήπο του Σικάγο εθίστηκε στα… smartphones και για τον λόγο αυτό αποφασίστηκε πως θα πρέπει να απομακρυνθεί από οτιδήποτε σχετίζεται με την τεχνολογία.

  Έτσι, λοιπόν, ο ζωολογικός κήπος απαγορεύει στους επισκέπτες να έχουν τα κινητά τους τηλέφωνα κοντά στον γορίλα, καθώς σύμφωνα με τους φροντιστές, το ζώο έχει εθιστεί στις συσκευές.

  Για αυτό, δεν επιτρέπεται πλέον να υπάρχουν κινητά τηλέφωνα κοντά του, αλλά ούτε και να τον βγάζουν φωτογραφίες ή βίντεο οι επισκέπτες.

  Οι φύλακες, μάλιστα, του έχουν δημιουργήσει μια ζώνη ασφαλείας (κάτι σαν καραντίνα απεξάρτησης), ώστε το άγριο ζώο να μπορεί να μένει μακριά από τα κινητά τηλέφωνα και τις συσκευές των επισκεπτών.

  Όπως γράφει το unilad, ο γορίλας εθίστηκε τόσο στην τεχνολογία που δεν μπορούσε να πάρει τα μάτια του από τα κινητά, αγνοώντας τους υπόλοιπους γορίλες του κήπου.

  Ωστόσο, μετά από ένα σημείο, ο γορίλας ταραζόταν πολύ από τους επισκέπτες που τον πλησίαζαν με κινητά.

  Τώρα οι επισκέπτες μπορούν να τον δουν μόνο από απόσταση. Οι φροντιστές του ζωολογικού κήπου υποστηρίζουν ότι αυτό το πάθος του γορίλα τον εμπόδιζε να ζει κανονικά και να αναπτύσσεται με ισορροπημένο τρόπο.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ