Δευτέρα 25.05.2020
More

  Η κλιματική αλλαγή απαιτεί άμεσες λύσεις και πολιτικές φιλικές προς το περιβάλλον

  «Η κλιματική αλλαγή απαιτεί άμεσες λύσεις, ενσωμάτωση της περιβαλλοντικής διάστασης σε κάθε ανθρώπινη δραστηριότητα και πολιτικές φιλικές προς το περιβάλλον», τόνισε η Μερόπη Τζούφη στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου της κυβέρνησης για την Πολιτική Προστασία.

  Συνεχίζοντας, επεσήμανε πως «σήμερα είμαστε αντιμέτωποι με ακραία καιρικά φαινόμενα, τα οποία έχουν ζημιογόνες συνέπειες στις δημόσιες υποδομές και τις ιδιοκτησίες, αλλά και κόστος σε ανθρώπινες ζωές και αναπηρίες».

  Η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε, επίσης, πως «τα ισχυρά κράτη και οι μεγάλες επιχειρήσεις αρνούνται να προσαρμοστούν. Η αποχώρηση των ΗΠΑ από τη συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα δημιουργεί παγκόσμια ερωτηματικά».

  Παράλληλα, υπογράμμισε την ανάγκη σχεδιασμού πολιτικών διαχείρισης των φυσικών και περιβαλλοντικών καταστροφών, με έμφαση στην πρόληψη και την αντιμετώπιση των συνεπειών. Στο πλαίσιο αυτό, μίλησε για την ανάγκη συγκρότησης ενός σύγχρονου και αποτελεσματικού συστήματος Πολιτικής Προστασίας, ειδικά μετά τις τραγωδίες σε Μάνδρα, Μάτι, Χαλκιδική και Εύβοια.

  Ειδική αναφορά έκανε στην πρόταση νόμου που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ το Νοέμβριο του 2019 με στόχο την αναμόρφωση του Εθνικού Συστήματος Πολιτικής Προστασίας και την ίδρυση Εθνικής Αρχής, η οποία απορρίφθηκε από την κυβέρνηση δίχως καμία αιτιολόγηση.

  Κλείνοντας, η βουλευτής Ιωαννίνων κατηγόρησε την κυβέρνηση πως κατέθεσε ένα δαιδαλώδες νομοσχέδιο για την Πολιτική Προστασία, γεμάτο προχειρότητες και ασάφειες. «Ένα νομοσχέδιο, το οποίο δε συμβαδίζει με τις ανάγκες των πολιτών που όλο και πιο συχνά έρχονται αντιμέτωποι με τα ακραία φαινόμενα, αλλά και με έναν κρατικό μηχανισμό που αδυνατεί να ανταποκριθεί».

  Μένουμε Σπίτι

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  Επιδότηση φοιτητικού εισιτηρίου και κάρτας απεριορίστων διαδρομών

  Η σύναψη και υπογραφή σύμβασης του Δήμου Ιωαννιτών με το Αστικό ΚΤΕΛ για την επιδότηση καρτών απεριορίστων διαδρομών φοιτητών που διαμένουν στις φοιτητικές εστίες εγκρίθηκε κατά τη σημερινή -δια περιφοράς- συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

  «Όχι» του Δήμου στην αίτηση για ανασκαφή κρυμμένου θησαυρού

  Ομόφωνα δεκτή έγινε από το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων η εισήγηση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, Δημήτρη Παπαγεωργίου, για απόρριψη αίτησης πολίτη που αφορούσε χορήγηση συναίνεσης για ανασκαφή κρυμμένου θησαυρού.

  Επιστροφή στις καφετέριες κρατώντας… αποστάσεις

  Αρκετός κόσμος στις καφετέριες των Ιωαννίνων από το πρωί ειδικά στο κέντρο, αλλά και στην παραλίμνια περιοχή με τήρηση των όρων και κανόνων του ΕΟΔΥ.

  Έως 31/7 η λειτουργία παιδικών και βρεφικών σταθμών – Τι ισχύει για τις κατασκηνώσεις

  Από την 1η Ιουνίου ανοίγουν παιδικοί, βρεφικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος.   

  Παράταση μέχρι τις 26 Ιουνίου για δημοτικά & νηπιαγωγεία – Προαιρετική η μάσκα

  Διευκρινίσεις για το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων, των νηπιαγωγείων και των ειδικών σχολείων έδωσε η αρμόδια υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως. 

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.