Τρίτη 06.06.2023
More

  Σπάνιος καρχαρίας ξεβράστηκε σε παραλία και τον διαμέλισαν

  Σπάνιος καρχαρίας βαθέων υδάτων ξεβράστηκε νεκρός σε παραλία του Χαμπσάιρ με αγνώστους να τον εντοπίζουν και να τον διαμελίζουν. Οι Αρχές να κάνουν έκκληση για επιστροφή του κεφαλιού του.

  Ο καρχαρίας μήκους 2 μέτρων βρέθηκε στην παραλία Λεπ την Παρασκευή και μεταξύ των όσων εκλήθησαν στο σημείο για να τον εξετάσουν ήταν ο ιστορικός Dan Snow.

  Πριν προλάβει να φτάσει, όμως, κάποιος είχε κόψει και αφαιρέσει το κεφάλι, το πτερύγιο και την ουρά του.

  Η Alisha Openshaw εντόπισε τον καρχαρία στα ρηχά και επιχείρησε να τον σώσει, σπρώχνοντάς τον βαθύτερα. Τον είδε να κολυμπά μακριά, αλλά αργότερα βρέθηκε νεκρός.

  Ο Snow παρέλαβε ό,τι είχε απομείνει και το μετέφερε σε ασφαλή τοποθεσία μέχρι να το παραλάβει κάποιος από τη Ζωολογική Εταιρεία του Λονδίνου.

  Σήμερα, ο ιστορικός έκανε έκκληση στο κοινό να επιστραφεί το κεφάλι του «εξαιρετικά σπάνιου» καρχαρία, καθώς ο ίδιος δεν κατάφερε να φέρει εις πέρας την αποστολή του.

  «Απέτυχα. Είχαν αρπάξει το κεφάλι, την ουρά και το πτερύγιο πριν συγκεντρώσω μία αρκετά μεγάλη ομάδα για να τον σύρω από την παραλία. Πήγαμε να τον διασώσουμε προς χάριν της επιστήμης χθες το βράδυ. Αλλά φτάσαμε πολύ αργά. Σας παρακαλώ, σας παρακαλώ, εάν έχετε το κεφάλι επικοινωνήστε μαζί μας. Οι επιστήμονες θέλουν να το εξετάσουν και δεν είναι και δικό σας για να το κρατήσετε».

  Προσοχή, σκληρές εικόνες:

  Το αυστηρά προστατευόμενο είδος μπορεί να φτάσει σε μήκος τα 4 μέτρα και να ζυγίζει έως και 289 κιλά. Σύμφωνα με τη Διεθνή Ένωση για τη Διατήρηση της Φύσης, εκτιμάται ότι απομένουν λιγότεροι από 250 στη φύση.

   

  Με πληροφορίες από Guardian

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ