Παρασκευή 14.06.2024
More

  Στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας σήμερα ο Καραμανλής

  Στη συνεδρίαση της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, για το δυστύχημα στα Τέμπη, θα βρεθεί σήμερα ο πρώην υπουργός Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής.

  Η συνεδρίαση της επιτροπής ξεκινά στις 10:00 και σε αυτή ο Κώστας Καραμανλής θα τοποθετηθεί για πρώτη φορά δημόσια μετά την παραίτησή του από τη θέση του υπουργού Μεταφορών, στον απόηχο της σύγκρουσης των δύο τρένων στα Τέμπη, η οποία κόστισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους.

  Στην ακρόαση έχουν κληθεί οι δύο πρώην υπουργοί Μεταφορών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Χρήστος Σπίρτζης. Επίσης, έχει κληθεί ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο οποίος ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Μεταφορών μετά την παραίτηση του Κώστα Καραμανλή.

  Τι αναμένεται να πει στην επιτροπή ο Καραμανλής

  Οι τόνοι αναμένεται να ανέβουν σήμερα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για την τραγωδία στα Τέμπη. Υπενθυμίζεται πως ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ζητήσει να κληθούν στη συνεδρίαση ο Κωστής Χατζηδάκης, που έχει διατελέσει υπουργός Μεταφορών, οι νυν υφυπουργοί Μιχάλης Παπαδόπουλος και Γιώργος Καραγιάννης και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου, Γιάννης Ξιφαράς.

  Στην τοποθέτησή του, ο Κώστας Καραμανλής αναμένεται να απαντήσει σε όσα του καταλογίζει η αντιπολίτευση και να πάρει θέση για το τι συνέβη με τη σύμβαση 717 για τον εκσυγχρονισμό του σιδηροδρομικού δικτύου, τι ισχύει με την τηλεδιοίκηση και με τη σύμβαση με την Hellenic Train, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ.

  Στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας συμμετέχουν 19 βουλευτές. Με απόφαση της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας ο Κώστας Τζαβάρας αντικαταστάθηκε από τον Δημήτρη Καιρίδη.

  Επίσης, από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα συμμετάσχουν στην επιτροπή ο Παύλος Πολάκης, ο Θεόφιλος Ξανθόπουλος και ο Σπύρος Λάππας, τη θέση των οποίων θα πάρουν οι Γιάννης Ραγκούσης, Νίκος Παππάς και Χρήστος Γιαννούλης.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ