Παρασκευή 17.09.2021
More

  Αντικειμενικές αξίες και πεστροφοκαλλιέργειες στο Υπουργείο Οικονομικών

  Συνάντηση Σταύρου Καλογιάννη με τον Υφυπουργό Οικονομικών, Απόστολο Βεσυρόπουλο για ζητήματα της Αμφιθέας και της Μουσιωτίτσας.

  Συνάντηση με τον Υφυπουργό Οικονομικών, Απόστολο Βεσυρόπουλο, είχε σήμερα ο Σταύρος Καλογιάννης και συζήτησαν θέματα που αφορούν τον Ν. Ιωαννίνων. Ειδικότερα, ο Σταύρος Καλογιάννης ζήτησε να ενημερωθεί σε ποιο στάδιο βρίσκεται το θέμα της μείωσης των συντελεστών που διαμορφώνουν τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων στην Αμφιθέα. Πρόκειται για θέμα που ταλανίζει τους κατοίκους της περιοχής επί δεκαετία και απαιτείται να δοθεί λύση το συντομότερο δυνατό.

  Επίσης, ο Σταύρος Καλογιάννης έθεσε και πάλι στον Υφυπουργό το θέμα τακτοποίησης των μονάδων πεστροφοκαλλιέργειας που έχουν χωροθετηθεί στον ποταμό Λούρο και ειδικότερα στην Κοινότητα Μουσιωτίτσας, ώστε αυτές να μπορούν να εκσυγχρονιστούν και αναπτυχθούν.

  Ο κ. Βεσυρόπουλος δήλωσε ότι υπάρχουν στην Ελλάδα αντίστοιχες περιπτώσεις με εκείνη της Αμφιθέας και το Υπουργείο προωθεί νομοθετική ρύθμιση για να αντιμετωπίσει το θέμα. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πεστροφοκαλλιέργειες, εξετάζονται από Επιτροπή που έχει συγκροτηθεί στο Υπουργείο Οικονομικών και αποτελείται από στελέχη συναρμόδιων Υπηρεσιών και εμπειρογνώμονες. Μόλις η Επιτροπή καταλήξει σε πόρισμα, θα υπάρξει σχετική ενημέρωση από το Υπουργείο.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ