Σάββατο 27.02.2021
More

  Γ. Στέφος: «Καλώς άνοιξαν τα σχολεία, αλλά χρειάζονται επιπλέον μέτρα»

  Ήδη συμπληρώνεται μια εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων

  Χαρούμενα και ευτυχισμένα είναι τα περισσότερα παιδιά του δημοτικού σχολείου που επέστρεψαν στις σχολικές αίθουσες έπειτα από πολλές εβδομάδες παραμονής στο σπίτι.

  Τα μικρά προσωπάκια φωτίστηκαν από τις συναντήσεις με τους συμμαθητές τους, αλλά και με την ελευθερία που αισθάνονται να παίξουν και φυσικά να γλιτώσουν από τη βάσανο της τηλεκπαίδευσης!

  Ωστόσο, τα σχολεία άνοιξαν χωρίς μέτρα ή πιο σωστά χωρίς νέα μέτρα. Τα ανοικτά παράθυρα αποτελούν τη μόνη λύση, ενώ οι καιρικές συνθήκες αγριεύουν και το κρύο είναι πια αισθητό.

  Ο δάσκαλος και πρώην βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Στέφος, αναφέρθηκε στο άνοιγμα και το έλλειμμα λήψης μέτρων. «Τα σχολεία έμειναν 8 εβδομάδες κλειστά, αλλά δεν έγινε καμιά αλλαγή, δεν πάρθηκε κανένα μέτρο», είπε χαρακτηριστικά.

  Ο κ. Στέφος τάχθηκε ανοικτά υπέρ της λειτουργίας των δημοτικών σχολείων, αλλά με επιπλέον μέτρα, μεταξύ των οποίων αραίωση στις τάξεις, τακτικά τεστ, εναλλαγές και μείωση ωραρίου, «τίποτα απολύτως δεν έπραξε το υπουργείο. Τα σχολεία άνοιξαν με τα ίδια μέτρα που είχαν κλείσει. Με μάσκες και με αντισηπτικά που έτσι και αλλιώς υπήρχαν και πριν. Δεν πάρθηκε κανένα απολύτως επιπλέον μέτρο προστασίας», τόνισε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας ότι οι κυβερνητικές ευθύνες και ειδικά αυτές της υπουργού Παιδείας είναι τεράστιες.

  «Ας μείνουμε αισιόδοξοι και ας ευχηθούμε σε όλους καλή νέα χρονιά», κατέληξε ο πρώην βουλευτής.

   

   

  ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ