Παρασκευή 14.06.2024
More

  Νέα Αριστερά: Παρουσιάστηκαν οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές στην Ήπειρο

  Στα Λιθαρίτσια πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας η πρώτη ανοιχτή προεκλογική συγκέντρωση της Νέας Αριστεράς Ιωαννίνων στην πορεία προς τις ευρωεκλογές.

  Την εκδήλωση προλόγισε η βουλεύτρια Ιωαννίνων Μερόπη Τζούφη, ενώ συμβολικά στο τιμητικό προεδρείο βρέθηκαν το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, Γιώργος Μάκης και η αντιπρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου του Τμήματος Νηπιαγωγών του Παν. Ιωαννίνων και περιφερειακή σύμβουλος Κ. Μακεδονίας, Μαρία Αγγελιδάκη.

  Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν οι δύο Ηπειρώτες υποψήφιοι ευρωβουλευτές, Φιλήμων Καραμήτσος και Όλγα Νάσση, που στις ομιλίες τους εξήγησαν το πλαίσιο και το περιεχόμενο των θέσεων της Νέας Αριστεράς ενόψει των επικείμενων κρίσιμων ευρωεκλογών, στη δύσκολη συγκυρία των πολέμων, της συντηρητικής αναδίπλωσης της Ευρώπης, των εθνικιστικών εξάρσεων, της ακροδεξιάς απειλής, της απουσίας ανταγωνιστικού προοδευτικού πόλου απέναντι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη και της υποκατάστασης της πολιτικής από τα επικοινωνιακά σόου.

  Η παρουσία και οι εισηγήσεις των δύο προσκεκλημένων ομιλητών, του ευρωβουλευτή της Νέας Αριστεράς και Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρη Παπαδημούλη και του υποψήφιου ευρωβουλευτή και Υπεύθυνου Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Αριστεράς, Γαβριήλ Σακελλαρίδη, ενίσχυσαν την εντύπωση ότι το νέο πολιτικό εγχείρημα έρχεται από πολύ μακριά, από την ιστορικότητα των κατακτήσεων της ανανεωτικής, δημοκρατικής και ριζοσπαστικής Αριστεράς, και πηγαίνει με αισιοδοξία να αναζητήσει τους όρους μιας νέας, σύγχρονης Αριστεράς που θα απαντά πειστικά στις μεγάλες προκλήσεις της εποχής. Τονίστηκε ο ποιοτικός, πολιτικός και κινηματικός χαρακτήρας του συνολικού ευρωψηφοδελτίου της Νέας Αριστεράς, με πρόσωπα καταξιωμένα επαγγελματικά, αλλά και στους κοινωνικούς αγώνες.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ