Σάββατο 05.12.2020
More

  Περιοδεία ΣΥΡΙΖΑ στη Ζίτσα και επίσκεψη σε οινοποιεία

  Περιοδεία στη Ζίτσα και επίσκεψη στα οινοποιεία «Ζοίνος» και «Γκλίναβος» πραγματοποίησε αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Ιωαννίνων, με επικεφαλής τη βουλευτή Μερόπη Τζούφη, τον πρώην βουλευτή και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης Γιάννη Στέφο και τον γραμματέα της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων Νίκο Κουσινίδη. Την αντιπροσωπεία συνόδευσε ο δημοτικός σύμβουλος Ζίτσας Σπύρος Πάικας.

  Τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία πραγματοποίησαν συναντήσεις με τους εργαζόμενους και μέλη των ΔΣ, όπου παρουσιάστηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα οινοποιία λόγω της υγειονομικής κρίσης.

  Μεταξύ των κύριων ζητημάτων, η συγκέντρωση μεγάλων αποθεμάτων αδιάθετων προϊόντων και η ανεπάρκεια των κυβερνητικών μέτρων για την «επούλωση των πληγών».

  Πιο ειδικά, το πρόγραμμα πρώιμης συγκομιδής «Πράσινος τρύγος» του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης δεν αφορά την περιοχή, ενώ μη-εφαρμόσιμο είναι και το πρόγραμμα απόσταξης. Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση αντί να επιδοτεί την εργασία, επιδοτεί την αναστολή της, χωρίς καμία μέριμνα για τη διάθεση των συσσωρευμένων προϊόντων.

  Η Μερόπη Τζούφη παρουσίασε τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και το πρόγραμμα «ΜΕΝΟΥΜΕ ΟΡΘΙΟΙ I και II», το οποίο προβλέπει δράσεις για τους αγρότες ύψους 300 εκατ. ευρώ, 3 δις ευρώ για ενίσχυση επιχειρήσεων και αυτοαπασχολούμενων, ενώ δίνει έμφαση στην διασφάλιση των θέσεων εργασίας.

  Παράλληλα επισημάνθηκε πως πρέπει να στηριχθούν οι οινοποιοί της περιοχής, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια έχουν κάνει σημαντικές προσπάθειες για την ενίσχυση των τοπικών ποικιλιών, καθώς και ποικιλιών που κοντεύουν να εξαφανιστούν.

  Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στην επιχείρηση εμπορίας ποτών «ΠΡΑΣΣΟΣ», όπου συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, λόγω των αβεβαιοτήτων που δημιουργεί το γενικό «lock down».

  Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Ιωαννίνων έγινε παραλήπτης ενός βασικού αιτήματος των επιχειρηματιών της περιοχής σχετικά με την εξεύρεση λύσεων χρηματοδότησης. Σημειώνεται πως ο άτοκος δανεισμός μέσω του Ταμείου Επιχειρηματικότητας (ΤΕΠΙΧ) δεν τις περιλαμβάνει, ενώ οι τράπεζες τους «κλείνουν την πόρτα».

  Με τη σειρά της, η αντιπροσωπεία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δεσμεύτηκε να αναζητήσει όλους τους πιθανούς τρόπους και να χρησιμοποιήσει όλα τα διαθέσιμα μέσα πίεσης ώστε να υποστηριχθούν οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις της περιοχής.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  11 τα νέα κρούσματα στην Ήπειρο- Τα 9 στα Ιωάννινα

  Έντεκα νέα κρούσματα εντοπίστηκαν το τελευταίο 24ωρο στην Ήπειρο

  Μητσοτάκης: Στόχος να ξεκινήσει τον Ιανουάριο ο εμβολιασμός

  Τηλεδιάσκεψη στο Μαξίμου για το εμβόλιο του κορωνοϊού

  Με ποια σειρά θα ανοίξουν τα καταστήματα για τις γιορτές

  Ο οδικός χάρτης για την αγορά των Χριστουγέννων

  Προς παράταση τα τέλη κυκλοφορίας – Επίδομα θέρμανσης για φυσικό αέριο και πέλετ

  Τις επόμενες ημέρες θα υπογραφεί η απόφαση για το επίδομα θέρμανσης 

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.