Πέμπτη 11.08.2022
More

  Πέτσας: Ας σκεφτούμε την κατάργηση των ζωολογικών πάρκων

  Θέση στα όσα συνέβησαν το Σάββατο στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο πήρε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών

  Θέση στα όσα συνέβησαν το Σάββατο στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο πήρε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, μιλώντας ακόμα και για κατάργηση τέτοιων πάρκων.

  Ο Στέλιος Πέτσας βρέθηκε καλεσμένος στην πρωινή εκπομπή του Mega και αναφέρθηκε στην θανάτωση του χιμπατζή στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο τονίζοντας, μεταξύ άλλων, πως τα ζώα αυτά δεν είναι κατοικίδια.

  Ο ίδιος είπε χαρακτηριστικά: «Δεν είναι ζώο συντροφιάς ο χιμπατζής. Είναι ένα άγριο ζώο».

  Συνέχισε λέγοντας: «Σε προσωπικό επίπεδο θεωρώ βάρβαρο το να παρακολουθεί κανείς άγρια ζώα σε συνθήκες αιχμαλωσίας όπως αυτές, και θεωρώ ότι θα έπρεπε να ξαναδούμε συνολικά όλο το πλαίσιο λειτουργίας των πάρκων αυτών, να σκεφτούμε λύσεις έξω από το κουτί, όπως και κατάργηση των πάρκων αυτών. Η υπόθεση θα διερευνηθεί».

  Ο Στέλιος Πέτσας αναφέρθηκε και στα σενάρια για πρόωρες εκλογές, και την κινητικότητα που παρατηρείται τον τελευταίο καιρό, και είπε ότι «Η κινητικότητα είναι καλή και αναπόφευκτη όταν έχουμε κλειστεί στα σπίτια μας λόγω της πανδημίας εδώ και 2,5 χρόνια. Το να έρθει σε επικοινωνία κάποιος που διεκδικεί την εμπιστοσύνη του πολίτη με την περιφέρειά του, είναι κάτι θεμιτό και αναμενόμενο. Υπάρχει δίψα του κόσμου να βγει. Δε θεωρώ ότι αυτό συνδέεται με πολιτικές εξελίξεις».

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  OAED

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ