Δευτέρα 24.06.2024
More

  Στρατηγικής σημασίας η προστασία του νερού ως δημόσιο αγαθό

  Τον στρατηγικό ρόλο που έχει ο δημόσιος έλεγχος και διαχείριση του νερού ανέδειξε η Νέα Αριστερά Ιωαννίνων στην επίσκεψη που έκανε στη ΔΕΥΑ Ιωαννίνων ενόψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου.

  Κλιμάκιο αποτελούμενο από τον υποψήφιο ευρωβουλευτή της Νέας Αριστεράς Φιλήμονα Καραμήτσο και μέλη του κόμματος, είχαν συνάντηση με τον πρόεδρο της δημοτικής επιχείρησης Γιώργο Παπαδιώτη από τον οποίο ενημερώθηκαν για τα έργα αποχέτευσης και ύδρευσης που βρίσκονται σε εξέλιξη ή σχεδιάζονται ενώ συζητήθηκαν και οι προθέσεις της κυβέρνησης να προχωρήσει νομοθετικά η συγχώνευση των οργανισμών ύδρευσης σε περιφερειακό επίπεδο. Επίσης επισκέφτηκαν τα τμήματα της ΔΕΥΑΙ και είχαν γόνιμες συζητήσεις με τους εργαζομένους.

  Σημαντικό θέμα όπως προκύπτει, είναι η ανάγκη πρόσληψης μόνιμου προσωπικού καθώς και οι προσλήψεις εξειδικευμένου τεχνικού προσωπικού, κάτι που οφείλει να αποτελέσει προτεραιότητα για την κυβέρνηση.

  Για τη Νέα Αριστερά είναι αδιαπραγμάτευτη αρχή η προστασία του νερού ως δημόσιο αγαθό και ενισχύει τις πολιτικές ορθής διαχείρισης με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος.

  Στη συνέχεια της περιοδείας έγιναν επισκέψεις σε πολύ θετικό κλίμα στις Δασικές Υπηρεσίες και άλλες δημόσιες υπηρεσίες.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ