Δευτέρα 08.03.2021
More

  Τσίπρας: Οι πολίτες δεν πειθαρχούν γιατί δεν έχουν εμπιστοσύνη στον Μητσοτάκη και την κυβέρνηση

  «Οι νεκροί δεν είναι στατιστική, είναι άνθρωποι», ανέφερε 

  Ο Αλέξης Τσίπρας επέρριψε στην κυβέρνηση τις ευθύνες «για όσα συμβαίνουν και όσα έρχονται», κατηγορώντας την για ιδεοληψίες, αλαζονεία της εξουσίας και άρνηση να συμμεριστεί τις απόψεις της κοινωνίας.

  «Οι πολίτες δεν πειθαρχούν γιατί δεν έχουν εμπιστοσύνη σε σας και στην κυβέρνησή σας. Έχετε κουράσει πια τους πολίτες και κάθε μέρα τους κουράζετε όλο και περισσότερο», είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη, στη συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για την πανδημία του κορωνοϊού.

  «Όλα τα αν που βασανίζουν τους πολίτες, τα ξεπερνάτε κ. Μητσοτάκη με έλλειψη συναίσθησης», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. «Αντί η κυβέρνηση να βάλει φραγμούς στην πανδημία αναλώνεται σε μακάβριες στατιστικές. Κύριε Μητσοτάκη, οι νεκροί δεν είναι στατιστική, είναι άνθρωποι», συμπλήρωσε ο κ. Τσίπρας.

  «Δεν εννοείτε να κατανοήσετε ότι για να διορθώσετε τα πράγματα, πρέπει να παραδεχθείτε λάθη και παραλείψεις», τόνισε στην ομιλία του.

  Έρχεται ένα τρίτο, ίσως χειρότερο, κύμα της πανδημίας, επεσήμανε ο Αλέξης Τσίπρας. «Δεν το λέμε για να φοβηθούμε, ή να φοβίσουμε. Το λέμε για να προετοιμαστούμε, και να προετοιμάσουμε. Τη χώρα, την κοινωνία, το ΕΣΥ, τον εαυτό μας. Δεν θα προετοιμαστούμε εάν βολευτούμε με μακάβριες συγκρίσεις νεκρών και ποσοστά θανάτων ανά τη χώρα, όπως κάνατε πριν λίγο», συνέχισε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό.

  «Αν η κυβέρνηση, που έχει την κύρια ευθύνη για όσα συμβαίνουν και όσα έρχονται, δεν συνειδητοποιήσει πόσο κόστισαν σε ζωές οι ιδεοληψίες που την καθοδηγούν, η αλαζονεία της εξουσίας που τη διακρίνει, η άρνησή της να ακούσει, να συζητήσει, να συμμεριστεί τις απόψεις της κοινωνίας, των γιατρών, της αντιπολίτευσης, και όσων δίνουν τη μάχη της ζωής. Δεν πρόκειται να πάμε καλύτερα», τόνισε ακόμη ο κ. Τσίπρας.

  Αναφερόμενος στους εμβολιασμούς, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε ότι δεν υπάρχει κανένα σχέδιο. «Το μόνο που δεν ήταν στην τύχη ήταν το πόσο έγκαιρα οργανώσατε τον εμβολιασμό των δικών σας στελεχών και των οικογενειών τους», είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε: «Οι πολίτες βλέπουν, ξέρουν, καταλαβαίνουν, ότι έχετε χάσει τον έλεγχο».

  Στην ομιλία του, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε για ανευθυνότητα τον πρωθυπουργό. «Φοβάμαι ότι δεν είστε ο πρωθυπουργός που δεν έχει καμιά ευθύνη. Αλλά ο ανεύθυνος πρωθυπουργός. Τόσο ανεύθυνος ώστε να συμπεριφερθείτε με τον πιο περιφρονητικό τρόπο στους γιατρούς και τους νοσηλευτές, που σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος της μάχης», ανέφερε χαρακτηριστικά.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ