Κυριακή 24.10.2021
More

  Υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ ο Χάρης Καστανίδης

  Ο Χάρης Καστανίδης με δήλωση του έκανε γνωστή την πρόθεση του να διεκδικήσει την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής

  Το επόμενο διάστημα αναμένονται οι εκλογές για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής. Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ότι οι σίγουροι υποψήφιοι είναι η Φώφη Γεννηματά, ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Νίκος Ανδρουλάκης. Ωστόσο, όπως, φαίνεται θα υπάρχει άλλος ένας που θα διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος.

  Ο Βουλευτής στην πρώτη εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης, Χάρης Καστανίδης ανακοίνωσε την απόφαση του να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ. Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση του, το θεωρεί προσωπικό χρέος απέναντι στην παράταξη που φιλοξένησε τα πιο ευγενικά όνειρα διαφορετικών γενεών.

  Αναλυτικά η δήλωσή του

  Υπάρχουν εποχές που τα σύνορά τους μετατοπίζονται πιο κοντά στους ανθρώπους και τις ελπίδες τους. Και γίνεται η ζωή τους καλύτερη και δικαιότερη.

  Στην πατρίδα μας, τέτοια άλματα προόδου συνδέθηκαν πάντοτε με τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη, που στα χρόνια της μεταπολίτευσης πήρε το όνομα, τα χρώματα και τη φωνή του ΠΑΣΟΚ.

  Στη μεγάλη αυτή παράταξη των ιδεών του δημοκρατικού σοσιαλισμού, που άλλαξε τη μοίρα της χώρας και των πολιτών της, δεν ταιριάζει η κατήφεια ενός ισχνού παρόντος. Δεν της ταιριάζει να ζει ανάμεσα στην ανάμνηση ενός λαμπρού παρελθόντος και στη σημερινή μελαγχολία των χαμηλών προσδοκιών.

  Είναι ανάγκη να ξαναβρεί την ψυχή της, την ταυτότητά της και τον βηματισμό της, να ξαναγίνει μεγάλη, γιατί μόνο έτσι θα βρουν και τον δικό τους βηματισμό προς το μέλλον η Ελλάδα και οι Έλληνες.

  Η απόφασή μου να διεκδικήσω την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής αυτή την επιδίωξη υπηρετεί. Είναι και το προσωπικό μου χρέος απέναντι στην παράταξη που φιλοξένησε τα πιο ευγενικά όνειρα διαφορετικών γενεών.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ