Δευτέρα 02.08.2021
More

  Θλίψη για την απώλεια του Φίλιππα Τσουμάνη

  Με θλίψη αποχαιρετά η πόλη των Ιωαννίνων τον Φίλιππα Τσουμάνη που έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα του Σαββάτου.

  Ένας άνθρωπος της προσφοράς, της συμμετοχής, της δράσης που άφησε ένα ισχυρό αποτύπωμα στο χώρο της Υγείας την οποία υπηρέτησε ως γιατρός, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στην πολιτική, στην πρόνοια και την αλληλεγγύη προς τον συνάνθρωπο.
  Η κηδεία του θα γίνει την Κυριακή με δημοτική δαπάνη.

  Οι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών εκφράζουν τη λύπη τους για την απώλεια του Φίλιππα Τσουμάνη.

  Ο Περιφερειάρχης Αλεξ. Καχριμάνης αναφέρει στη συλλυπητήρια δήλωσή του:
  «Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για την απώλεια του Φίλιππα Τσουμάνη, ο οποίος τίμησε την ιατρική επιστήμη και τη Δημόσια Υγεία, έχοντας παράλληλα έντονη παρουσία στην κοινωνική και πολιτική ζωή της Ηπείρου. Σε όλη του τη διαδρομή ήταν ειλικρινής και ξεκάθαρος στις απόψεις του.
  Από τα σχολικά μας χρόνια είχε βαθιά τη συναίσθηση της προσφοράς, η οποία στην πορεία τον οδήγησε στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την οποία υπηρέτησε και στους δύο βαθμούς. Πρώτα τη Νομαρχιακή και στη συνέχεια, μέχρι το τέλος της ζωής του, την Πρωτοβάθμια και συγκεκριμένα το Δήμο Iωαννιτών.
  Με τον αείμνηστο πλέον Φίλιππα συμπορευτήκαμε στην πρώτη μου θητεία στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ιωαννίνων από διαφορετικούς ρόλους. Μας ένωνε όμως η ίδια αγάπη για τον τόπο και η οποία άφηνε πίσω της τις όποιες διαφωνίες της στιγμής. Θα μας μείνει αξέχαστος. Αιωνία η μνήμη του».

  Σε δήλωση του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μυωσής Ελισάφ αναφέρει:
  «Εκφράζω τη βαθιά μου λύπη για την απώλεια του Φίλιππου Τσουμάνη. Ο Φίλιππος ήταν φίλος ζωής. Συνυπήρξαμε από τα μαθητικά μας χρόνια και βρεθήκαμε να υπηρετούμε τον χώρο της ιατρικής και στη συνέχεια της αυτοδιοίκησης.
  Σε όλους τους τομείς τον διέκρινε η εργατικότητα και η αφοσίωση. Η διάθεση για προσφορά. Στην ιατρική, στην πολιτική, στην αυτοδιοίκηση.
  Είχε να προσφέρει πολλά ακόμη.
  Είμαι συντετριμμένος από το χαμό του. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.
  Το Δημοτικό μας Συμβούλιο γίνεται φτωχότερο χωρίς την παρουσία του».

  Ψήφισμα εξέδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων ενώ τη λύπη τους εκφράζουν π Πρόεδρος, τα μέλη του Δ.Σ και όλοι οι εργαζόμενοι του «Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.» του οποίου ο Φίλιππας Τσουμάνης υπήρξε ιδρυτής του «Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.» και επί οχταετία Πρόεδρός του, με την οργάνωση και λειτουργία πολλών Κοινωνικών Δομών που πρόσφεραν τεράστιο έργο στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

  Η παράταξη, “Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα”, με επικεφαλής τον Θωμά Μπέγκα αποχαιρετά το ιδρυτικό της μέλος και επί χρόνια δημοτικό σύμβουλο,
  ενώ στο συλλυπητήριο μήνυμά της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μερόπη Τζούφη αναφέρει:
  Λυπούμαι βαθιά για την απώλεια του αγαπημένου μας συναδέλφου στην ιατρική και στην πολιτική, Φίλιππα Τσουμάνη.
  Συμπορευτήκαμε μαζί από τα «πέτρινα» χρόνια του ΕΣΥ, σε σημαντικές αλλά και σε δύσκολες ώρες και παρά τις υπαρκτές πολιτικές διαφωνίες μας, υπήρχε πάντα αμοιβαία εκτίμηση, κατανόηση και αλληλεγγύη.
  Συναντηθήκαμε ξανά σε άλλους ρόλους όταν, για πολλά χρόνια, διετέλεσε επικεφαλής των υπηρεσιών του ΟΚΠΑΠΑ. Η εμπειρία και η συνεισφορά του στην ανάπτυξη αυτών των υπηρεσιών στον τόπο μας,πολύτιμη και καθοριστική.

  Η Νομαρχιακή Επιτροπή του Κινήματος Αλλαγής εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη της. Τα λόγια είναι φτωχά για να περιγράψουν την πολύπλευρη και δυναμική προσωπικότητά του. Η προσφορά του στην επιστήμη και τη Δημόσια Υγεία ως Ιατρός και η πορεία του στα κοινά τόσο ως Νομαρχιακός όσο και ως Δημοτικός Σύμβουλος παραμένει πολύτιμη παρακαταθήκη. Η ανιδιοτελής και συνεχής δοτικότητα, η αδιαπραγμάτευτη προοδευτικότητά του θα μείνουν ανεξίτηλα χαραγμένα μηνύματα στην μνήμη όλων μας, αναφέρει.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ