Δευτέρα 21.06.2021
More

  Αποχρώσεις- Κερδίζουμε χρόνο

  Την αντίφαση που βιώνουμε το τελευταίο διάστημα την περιέγραψε πολύ καλά χτες ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ. Αν θέλουμε άνοιγμα όλων των δραστηριοτήτων όπως θα γίνει σταδιακά από σήμερα, τότε πρέπει να τηρήσουμε τα μέτρα πρόληψης. Γιατί την ίδια ώρα τα κρούσματα στην πόλη και την περιοχή ξεπερνούν ακόμα και εκείνη τη σκοτεινή περίοδο του Νοεμβρίου που ξεκίνησε η σκληρή περίοδος περιορισμού.

  Περιθώρια να τηρηθούν τα μέτρα υπάρχουν. Το άνοιγμα της εστίασης δεν έδωσε το πράσινο φως για να πέσουν οι μάσκες. Όμως σε μεγάλο αριθμό τραπεζιών βλέπεις ότι δεν ακολουθείται η σύσταση για όσο περισσότερο χρόνο με μάσκες. Πρόκειται για ένα από τα παραδείγματα.

  Μα, θα αντιτείνει κάποιος, ότι έχει σκάσει ο κόσμος και δεν αντέχει άλλο. Ισχύει και αυτό. Έτσι βιώνουμε όλοι μας την κατάσταση. Αλλά δεν γίνεται να αλλάξουν κι όλα μαζί μέσα σε λίγες ημέρες.

  Μια κρίσιμη διαφορά σε σχέση με τον Νοέμβριο φαίνεται ότι είναι η μικρότερη πίεση στα νοσοκομεία, προφανώς λόγου του μικρότερου μέσου όρου ηλικίας όσων μολύνονται που σημαίνει και μεγαλύτερες σωματικές αντοχές.

  Όμως η μεγάλη διαφορά είναι πια τα εμβόλια. Γίνονται όλο και περισσότερα και όλο πιο διαθέσιμα για πολύ κόσμο. Κι έχει αποδειχτεί σε χώρες που έχει προχωρήσει ο εμβολιασμός ότι οι δείκτες μεταβάλλονται δραστικά προς το καλύτερο.

  Κερδίζουμε συνεπώς χρόνο αυτήν την περίοδο για να προχωρήσει ο εμβολιασμός.

  Από την άλλη, η κυβέρνηση μοιάζει να έχει εγκλωβιστεί στο μήνυμα του εμβολιασμού και μόνο. Κατά τα άλλα, κινείται αργά εκεί που βλέπει ότι υπάρχει πρόβλημα όπως στις περιπτώσεις σαν τη δική μας με υψηλούς αριθμούς κρουσμάτων ή σε εστίες έντονης τοπικής διασποράς. Θα έπρεπε να είναι εμφανής η κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού ώστε να στέλνεται και το μήνυμα ότι τίποτα δεν τελείωσε και ότι αξίζει να παλευτεί ακόμα η υπόθεση της προάσπισης της ζωής.

  Κατά τα άλλα, γίνεται όλο και φανερότερο ότι σταδιακά, όλα θα αφεθούν στην ατομική ευθύνη. Self test και πάμε παρακάτω, να υποδεχτούμε τους τουρίστες μήπως και καταφέρουμε φέτος να πιάσουμε έναν κάποιο θετικό ρυθμό ανάπτυξης για να είμαστε καλύτερα του χρόνου.

   

  ΦΙΛΗΜΩΝ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ