Παρασκευή 04.12.2020
More

  Αποχρώσεις- Με το ερώτημα πόσο θα αλλάξουμε

  Είναι φανερό το τίμημα του αυτοπεριορισμού και της εφαρμογής των μέτρων απόστασης: Η απόσταση μεγεθύνεται. Το ερώτημα είχε τεθεί και αρχικά, το αν και κατά πόσο δηλαδή οι επιπτώσεις της πανδημίας θα είναι παροδικές. Ήδη διαφαίνεται ότι η τήρηση των μέτρων θα μας ακολουθεί ως και τα επόμενα δύο χρόνια. Γιατί και ο εμβολιασμός να έρθει το 2021 δεν θα γενικευθεί άμεσα σε όλον τον κόσμο και θα εμποδίζει για παράδειγμα τα ταξίδια σε όλον τον πλανήτη. Το ξέρουμε άλλωστε και από την απλή γρίπη που δεν τη φοβόμαστε ακριβώς γιατί αντιμετωπίζεται. Αντιμετωπίζεται, αλλά κολλάει.

  Ακόμα όμως και αν περάσουμε πιο γρήγορα σε κανονικούς ρυθμούς ζωής, ενδέχεται να έχει αλλάξει η νοοτροπία μας, η αντίληψη για τους άλλους. Αν σήμερα φοβόμαστε τον άλλο και τον ξένο, αν στιγματίζουμε με ευκολία τον φορέα μίας ασθένειας, όπως έχει αποδειχθεί και στο παρελθόν με άλλες μεταδοτικές αρρώστιες, η μνήμη της απόστασης και της διαφορετικότητας παραμένει. Λογικά, επειδή είμαστε πιο προηγμένοι, θα έπρεπε να έχουμε και καλύτερη στάση, αλλά δεν είναι πάντα τόσο προοδευτική η συμπεριφορά των ανθρώπων. Και ο φόβος αφήνει βαθύτερα σημάδια από ό,τι νομίζουμε.

  Ίσως πάλι, ο ωραίος καιρός της Μεσογείου που ζούμε και αυτή η αίσθηση της ματαιότητας που νιώθουν όσοι βιώνουν το λιώσιμο του χρόνου κάτω από ένα διαρκές φως, να επιτρέπει και τη γρήγορη ανασύνταξή μας. Έχει παρατηρηθεί και μετά από πολέμους αυτή η λαχτάρα για το βίωμα της ζωής και η χαρά της ύπαρξης. Μακάρι να το κάνουμε αυτό κάτι δημιουργικό όταν επιστρέψουμε εκεί έξω.

   

   

  ΦΙΛΗΜΩΝ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  13 νέα κρούσματα στην Ήπειρο- Μόλις 5 στα Ιωάννινα

  Στην ΠE Ιωαννίνων το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν μόλις πέντε κρούσματα

  45 εκ. ευρώ για ενίσχυση των επιχειρήσεων από την Περιφέρεια

  Ανακοίνωση για το πρόγραμμα ενίσχυσης των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων

  Πώς θα γίνει ο εμβολιασμός στην Ελλάδα- 2 εκατ. πολίτες το μήνα

  Τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί για τον εμβολιασμό του πληθυσμού για τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Στέλιος Πέτσας

  Παράταση του lockdown μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου

  Την παράταση του lockdown μέχρι και τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας  

  Στις 7 Δεκεμβρίου ανοίγουν τα καταστήματα με εποχιακά είδη

  Ανακοίνωση από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.