Πέμπτη 03.12.2020
More

  Αποχρώσεις- Μένοντας κολλημένοι στο παρελθόν

  Είναι μάλλον μία ανθρώπινη αδυναμία η προσκόλληση σε στερεότυπα και πάγιες θέσεις. Όπως και μία συνεχής αναδρομή σε ένα παρελθόν που φαντάζει σήμερα καλύτερο, σταθερό, ελπιδοφόρο. Οι άνθρωποι μοιάζουμε να μην αλλάζουμε μεγαλώνοντας αν και αλλάζουμε στην πράξη, αλλά αρνούμαστε συχνά να το ομολογήσουμε.

  Περισσότερο μοιάζει να μην ωριμάζουμε κάτι που θα σήμαινε βέβαια ότι θα αποδεχόμαστε τις αλλαγές, θα προχωρούσαμε. Και είναι ένα θέμα να προχωράς, γιατί σημαίνει ότι έχεις μπροστά σου νέες δυσκολίες και νέες προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπίσεις. Γιατί να το κάνεις; Γιατί να ξεβολευτείς;

  Είναι σαν την πρόωρη σύνταξη; Να βγεις από τον κόσμο της εργασίας, να αποσυρθείς έχοντας εξασφαλίσει ένα μόνιμο εισόδημα πιστεύοντας ότι θα παραμείνεις και εκτός των νέων προκλήσεων, ένας αιώνιος νέος, χωρίς διλήμματα, προβληματισμούς και έγνοιες σαν αυτές που θέτει η εργασία και η τριβή με τον πολύ κόσμο.

  Αλλά στην πραγματικότητα λίγοι μπορούν να έχουν μία «πρόωρη» σύνταξη ακόμα και κυριολεκτικά αν μιλάμε για το σημερινό ασφαλιστικό σύστημα, αλλά περισσότερο μεταφορικά. Όσο κι αν το θέλουμε, όσο κι αν προσπαθούμε, τελικά αλλάζουμε μεγαλώνοντας, και κερδίζουν μόνο όσοι το αποδέχονται και το μετατρέπουν σε ύλη για το μέλλον.

   

  ΦΙΛΗΜΩΝ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  Στις 7 Δεκεμβρίου ανοίγουν τα καταστήματα με εποχικά είδη

  Ανακοίνωση από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων

  Εν αναμονή της παράτασης του lockdown- Τι θα γίνει με εστίαση, λιανεμπόριο, σχολεία

  Πώς και πότε θα ανοίξουν μπαρ, εστιατόρια, καταστήματα, κομμωτήρια και σχολεία και τι θα γίνει τα Χριστούγεννα

  Ζητούμενο πλέον η βιώσιμη επανεκκίνηση

  Το επόμενο βήμα αναζητεί ή αγορά της εστίασης

  Η πίεση στα νοσοκομεία είναι μικρότερη

  Την εικόνα της πανδημίας στα Ιωάννινα παρουσίασε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο δήμαρχος, Μ. Ελισάφ

  Τα πρωτοσέλιδα των γιαννιώτικων εφημερίδων

  Διαβάστε στα πρωτοσέλιδα των γιαννιώτικων εφημερίδων της Πέμπτης 3 Δεκεμβρίου

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.