Δευτέρα 25.05.2020
More

  Αποχρώσεις- Μόνο η ειλικρινής στάση θα αποδώσει

  Δεν έχουν περάσει μόλις έξι εφτά μήνες που κυβερνητικοί και κομματικοί παράγοντες μας έλεγαν με επιχειρήματα ότι η νέα κυβέρνηση έχει τη λύση για το προσφυγικό που είναι η εγκατάσταση των προσφύγων σε ξενοδοχεία και σπίτια και το κλείσιμο των δομών φιλοξενίας.

  Ποιος θα έλεγε όχι σε κάτι τέτοιο- αν και πολλοί οπαδοί του κυβερνώντος κόμματος έλεγαν όχι, επί της προηγούμενης κυβέρνησης.

  Ακολούθησε ένας χαμός. Άλλαξαν οι υπουργικές αρμοδιότητες, άλλαξαν τα πρόσωπα, άλλαξαν τελικά και οι πολιτικές. Σήμερα, υπάρχουν κάποιοι που όχι απλώς δεν θέλουν τους πρόσφυγες στα ξενοδοχεία, δεν θέλουν ούτε καν τους αστυνομικούς, πράγμα πρωτοφανές.

  Αλλά ας μην μείνουμε μόνο στην κριτική, τα έχουμε πει τόσες και τόσες φορές άλλωστε. Όλες οι πλευρές έχουν δίκιο. Αλλά αυτό δεν φτάνει. Το δίκιο πρέπει να μετατραπεί και σε πολιτική στην πράξη.

  Και για να γίνει αυτό, μία νέα πολιτική πρέπει να αναδυθεί. Είναι η πολιτική ενσωμάτωσης των προσφύγων- όσων φυσικά το επιθυμούν και δεν θα φύγουν, αλλά και όσων δεν θα μπορέσουν να φύγουν. Μόνο αυτή η αλήθεια πρέπει να ειπωθεί από την κυβέρνηση. Οι πρόσφυγες και μετανάστες πρέπει να γίνουν ισότιμοι κάτοικοι της χώρας με τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις όλων μας. Και φυσικά, όλη η χώρα θα επωμιστεί ισότιμα και αναλογικά το βάρος της προσαρμογής τον πρώτο καιρό της υποδοχής. Όλα τα άλλα περί κλειστών κέντρων και αποκλεισμών είναι σχέδια επί χάρτου που σβήνουν με το πρώτο αεράκι και υπάρχουν μόνο για να χαϊδεύουν εκλογικά ακροατήρια. Και θα αποτύχουν…

  Μένουμε Σπίτι

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  Επιδότηση φοιτητικού εισιτηρίου και κάρτας απεριορίστων διαδρομών

  Η σύναψη και υπογραφή σύμβασης του Δήμου Ιωαννιτών με το Αστικό ΚΤΕΛ για την επιδότηση καρτών απεριορίστων διαδρομών φοιτητών που διαμένουν στις φοιτητικές εστίες εγκρίθηκε κατά τη σημερινή -δια περιφοράς- συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

  «Όχι» του Δήμου στην αίτηση για ανασκαφή κρυμμένου θησαυρού

  Ομόφωνα δεκτή έγινε από το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων η εισήγηση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, Δημήτρη Παπαγεωργίου, για απόρριψη αίτησης πολίτη που αφορούσε χορήγηση συναίνεσης για ανασκαφή κρυμμένου θησαυρού.

  Επιστροφή στις καφετέριες κρατώντας… αποστάσεις

  Αρκετός κόσμος στις καφετέριες των Ιωαννίνων από το πρωί ειδικά στο κέντρο, αλλά και στην παραλίμνια περιοχή με τήρηση των όρων και κανόνων του ΕΟΔΥ.

  Έως 31/7 η λειτουργία παιδικών και βρεφικών σταθμών – Τι ισχύει για τις κατασκηνώσεις

  Από την 1η Ιουνίου ανοίγουν παιδικοί, βρεφικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος.   

  Παράταση μέχρι τις 26 Ιουνίου για δημοτικά & νηπιαγωγεία – Προαιρετική η μάσκα

  Διευκρινίσεις για το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων, των νηπιαγωγείων και των ειδικών σχολείων έδωσε η αρμόδια υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως. 

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.